Rıza Bey Apartmanı davasında yeni gelişme

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasında 'heyetin reddi' talebi kabul edilmedi.

Rıza Bey Apartmanı davasında yeni gelişme
Rıza Bey Apartmanı davasında yeni gelişme
GİRİŞ 08.04.2022 14:01 GÜNCELLEME 08.04.2022 15:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmir'deki depremde yıkılan binalardan Rıza Bey Apartmanı'ndaki ölüm ve yaralanmalara ilişkin haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan dava açılan ikisi tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar, müteahhit H.H.Ö. (72) ile mimar A.S.B. (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları da davada hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, ilk olarak müşteki avukatlarının geçen celsede mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini savunarak istedikleri "heyetin reddi talebinin" yerinde bulunmadığını belirtti.

Daha sonra sanıkların savunmaları alındı.

Sanıklardan müteahhit H.H.Ö, 18 aydan fazladır tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

Yaşı nedeniyle cezaevinde kalmaya uygun olmadığını öne süren H.H.Ö, "Ben suçsuzum. Ben binayı yaptıktan sonra bir sürü tadilat yapılmış. 20 küsur yıldan önce yapılan binada sonraki işlerde benim dahlim yok. Tadilatlar yapılmış burada benim suçum ne? Bina yapıldığından itibaren 100'lerce deprem olmuş. Benim dışımda bir sürü gelişme olmuş. Dükkanlar birleşmiş, nasıl birleşmiş? Mantolama yapılmış ve binaya tonlarca yük bindirilmiş, delik açılmış. Ben bu binayı temelden biliyorum. Sonraki işlemlerde ben yok mu. Tahliyemi talep ediyorum. Eşim çok ağır hasta. Eşimi ben muayeneye götürüp getiriyorum." diye konuştu.

Diğer sanık mimar A.S.B. ise hiç bulunmadığı ve gitmediği inşaattan dolayı 1 yıldır hapis yattığını savunarak, tahliyesini talep etti.

Taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından, iddia makamı taleplerin kabul edilmesini ve tutukluluğun devamını istedi.

Mahkeme başkanı daha sonra ara karar açıklayıp 2 sanığın tutukluluğunun devamına, diğer soruşturmaların cevaplarının beklenmesine ve tanıkların dinlenmesine hükmederek davayı 27 Mayıs'a erteledi.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda 36 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    2000 den önce yapılan binalar çürükSonra yapılanda da sahtekarlık diz boyu.
    Cevapla
  • önce vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    senin bölgede sahtakarlik varsa bilemem akparti belediyelerinde denetim sıkı mutahitlik tsptigim icin biliyorum o yıllar
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Olacağı tahmin edeyim Kemal Sunal Filimlerinden biliyorum. Sanık yaşlı, vefat eder, mimar, 5 yıla yakın içeride yatar, mahkeme karar veremediği için, Mimarı salar. Mahkeme başkanı değişir. Gelen başkan davayı anlamak için, bir yıl inceler. Bu arada müştekilerin bazıları da ölür. Varisler davayı takip etmez, Dava 10 yıl sonra zaman aşımına girer. Adalet bakanı çıkar Türk adaletine halkın güveni tam der. Nokta.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Baştan sağma yapıyorlar fizibilite yok mühendislik yok ser asvalti trink al parayi bicok mutahit işi denetlenmeli yaptıkları toki evleri bile zamanla dökülüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...