Suudi Arabistan'dan 'hac' kararı: 1 milyon kontenjan

Suudi Arabistan, bu yıl hac ibadeti için ülke içinden ve dışından toplam bir milyon ziyaretçinin kabul edileceğini duyurdu.

GİRİŞ 09.04.2022 06:04 GÜNCELLEME 09.04.2022 10:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını önlemleri gölgesinde gerçekleşecek hac mevsimine ilişkin kural ve kontenjana dair bilgilere yer verildi.

Suudi Arabistan hükûmetinin hem çok sayıda Müslüman'ın hac ibadetini eda etmesini hem de salgına karşı sağlık koşullara uyulmasını önemsediğine işaret edilen açıklamada, bu doğrultuda 2022 hac mevsiminde Suudi Arabistan'ın içinden ve dışından ziyaretçi kontenjanının bir milyona yükseltildiği belirtildi.

Ziyaretçilerin her ülkenin payına düşen sayıya göre belirleneceği aktarılan açıklamada, bu yıl hac için kutsal topraklara kabul edilecek ziyaretçilerde 65 yaş altı olmasının yanı sıra Kovid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmaları şartı aranacağı ifade edildi.

AA'nın haberine göre; açıklamada, hac ibadeti için Suudi Arabistan'a seyahat eden her yolcunun son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz edeceği aktarıldı.

Hac ve Umre Bakanlığı ayrıca hacı adaylarının kutsal topraklarındaki ziyaretleri boyunca Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirlere riayet etmeleri uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını sebebiyle 2020 yılında sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti. Geçen yıl da ülke içinden 60 bin kişiyi kabul eden Suudi Arabistan, yurt dışından kimsenin alınmayacağını duyurmuştu.

YORUMLAR 15
  • Tugay 2 yıl önce Şikayet Et
    Hacca falan gidilmez. Tamam para kazanırsınız bu kadar da olmaz ki.
    Cevapla
  • Müslüman ve Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da bu 65 yaş üstü olanlarda aşıları yapıldı onlardında hakkı yokmu herkes parasını biriktirdi iki seneden beri bekliyorlar kurayla çıkanlar yurt dışında bekleyenler var neden böyle ettiler 65 yaş üstekilerde onlarında hacı olmaya hakkı yokmu şimdi kovid den 65 yaş altındakiler kovid değillermiş sanki orda olmayacaklarmı bir insaf olsunlar ya merhamet kendi babam bile iki seneden beri bekliyor hacca gitmek için kurayla çıkanlar var o insanların vebalini kaldıracaklarmı acaba tamam da nasip işi de yapmasın bunu sudi Arabistan
    Cevapla
  • terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    hacca gücü yetmeyen ümre yapsın diyor hadiste hacda ümre parası 3000 bin dolar neymiş efendim hizmet veriyormuş verme kardeşim 5 gün ziyaret edip dönecek insanlar 5 yıldızlı otelde olmasın uçak 600 dolar hadi 200 dolarda organize parası alın 800 dolar gerisi nerede umre bari ucuz olmalı tabi merkezi vaaza bu milleti mahkum eden bir diyanet ve nuri yılmazın çaktığı kazıklar var kimsede çıkarmıyor
    Cevapla
  • Analiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Haç fiyatları aldı başını gidiyor .kimler bu fiyatı belirliyor? neden araştırılmıyor .?İnsanların dini duygularını kullanarak haç görevini bile Para kazanma sektörü haline getirdiler . Bu fiyatlar çok çok yüksek birileri bunun hesabını sormalı .. Vatandaş bu Yüksel fiyat karşısında mağdur edilmemeli .
    Cevapla
  • jvjvbkbn 2 yıl önce Şikayet Et
    zenginler için iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor