Nisa bebekten güzel haber geldi, sütannesi havalara uçtu: Yüreğimde bayram sevinci...

Türkiye'nin konuştuğu Nisa bebekten güzel haber geldi. 3 aylık bebeği bulduktan sonra sütannelik yapan ATT Büşra Kayalı Durmaz, haberin ardından, "Yüreğimde bayramlık sevinci var bugün. Her yeri rengarenk boyayasım var" paylaşımı yaptı.

GİRİŞ 09.04.2022 18:55 GÜNCELLEME 09.04.2022 18:56
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İstanbul Pendik'te 29 Mart Salı günü meydana gelen olayda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz ve beraberindeki ekip, Pendik'te boş araziye bırakılmış bebek ihbarına gitti. Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi. Nisa bebek bir anda Türkiye'nin de gündemine oturdu.

HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Nisa Mihriban, sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra sağlık durumu kötüye gittiği açıklanan 'Nisa Mihriban' bebek yoğun bakıma kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptığı açıklamayla "ATT Büşra'nın adını koyduğu terk edilmiş NİSA BEBEK, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz." bilgisini verdi.

ANNESİ TUTUKLANDI

Nisa bebeği sokağa terk eden biyolojik anne ise "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "terk" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAKICI HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Öte yandan Nisa bebeğin rahatsızlığı üzerine polis soruşturma başlattı. Olayla ilgili iki bakıcının şüpheli olarak ifadesi alındı. Bakıcı D.Y hakkında ihmal iddiasıyla işlem başlatıldı. Yaklaşık bir hafta önce işe başladığı öne sürülen bakıcı D.Y. ifadesinde; "Tek anne olarak çalışıyordum. Yuvaya geldikten sonra çocuklara mama vermeye başladım. Nisa bebek çok ağlıyordu önce ona verdim. Kucağıma alıp biberon ile besledim ve yatağına yatırdım. Diğer çocuklar da ağladığı için tek tek besledim" dediği öne sürüldü.

BAKAN KOCA, SEVİNDİREN HABERİ VERDİ

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Nisa bebeğin durumunda gelişme: Durumu beyin ölümü açısından takip edilen Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor. Hekimlerimiz ellerinden geleni yapıyor. Siz de dualarınızı eksik etmeyin." ifadelerini kullandı.

"YÜREĞİMDE BAYRAMLIK SEVİNCİ VAR BUGÜN"

Koca'nın açıklamasının ardından Nisa bebeğin sütannesi Büşra Kayalı Durmaz da sosyal medya hesabından sevincini paylaştı. Genç anne, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Süt kızım, süt kokulu kızım. Kelimelerim eksik kalıyor. Cümleler kurmaya zorlanıyorum. Sen karşıma çıkan en güzel melektin. Güzel haberlerin geliyor annecim. Daha güzel haberlerini dört gözle bekliyorum. Yüreğimde bayramlık sevinci var bugün. Her yeri rengarenk boyayasım var. Öyle güzel dualar alıyorsun ki güzel kızım, sen koskoca bir ülkenin evladısın artık. Ne kadar çok kardeşin, ablan, abin ve anne-baban var bir bilsen. Yüreği güzel birçok ailen var artık. Seni çok seviyoruz. Dualarını esirgemeyen ve iyi dileklerde bulunan herkese çok teşekkür ederim."

YORUMLAR 60
  • ,,,,,,,,,,,, 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemşire hanım, daha ilk gün dedim size -bu cocuğu evlatlık alın, diye
    Cevapla
  • Ahmet 112 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sağlık versin....anne , her yerde annedir....tebrikler Büşra.
    Cevapla
  • Uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bebeği bu hemşireye evlatlık verin. Anne sevgisini ancak onda bulur.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    verin bana benim kızımla beraber kardeş gibi büyüsünler. bunun yediği içtiği ne ki?
    Cevapla
  • Angarali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kocaman yüreği olan bir insansın, anne isminin melek olan karşılığı sende tecelli etmiş ey güzel hemşire.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor