Ergün Poyraz'ın saldırıya uğramasında PKK iddiası: Sahil kesiminde güç ellerinde!

Kars Ardahan Barosu'na bağlı avukat Ayşenaz Çimen, yazar Ergün Poyraz'ın saldırıya uğramasının ardından yayınladığı video ile sahil kesimlerindeki ekonomik gücün, PKK'ya destek veren grupların elinde olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 15.04.2022 16:55 GÜNCELLEME 15.04.2022 19:10
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Gazeteci yazar Ergün Poyraz'ın, Kuşadası'nda evinin önünde 3 kişi tarafından saldırıya uğramasının yankıları sürüyor.

AVUKAT AYŞENAZ ÇİMEN VİDEO ÇEKEREK ÖNEMLİ İDDİALARDA BULUNDU

Halen Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedavi gören Poyraz'a yapılan saldırıya tepkiler giderek artıyor. Bu tepkilerden biri de, Kars Ardahan Barosu'na bağlı avukat Ayşenaz Çimen'den geldi.

Çimen, yazar Ergün Poyraz'ın saldırıya uğramasının ardından yayınladığı video ile önemli iddialarda bulundu. Çimen açıklamasında; sahil kesimlerindeki ekonomik gücün, PKK'ya destek veren grupların elinde olduğunu iddia etti. Çimen sosyal medya hesabından yayınladığı videolu mesajda, "Gazeteci Ergün Poyraz, Kuşadası Belediyesi'nde PKK'lı bir isme verilen ihaledeki yolsuzlukla alakalı ihbarda bulunduğu için saldırıya uğradı. Sahil kesimlerindeki ekonomik güç kimlerin elinde? Twitter, görüntüleme engeli koyma." yazdı.

"AYDIN, MUĞLA, BODRUM, MİLAS, DİDİM, KUŞADASI, ÖLÜDENİZ, FETHİYE, ANTALYA, MERSİN, TARSUS VE BİR ÇOK YER..."

Avukat Ayşenaz Çimen, sosyal medya hesabından yayınladığı video konuşmasında, "Gazeteci Ergün Poyraz, CHP Kuşadası Belediyesi'ndeki bir ihalenin, PKK'lı bir isme verildiğini ve bu konu ile ilgili yolsuzlukları dile getirdiği için saldırıya uğradı. Yoğun bakımda, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sahil kesimlerindeki ekonomik güç, PKK'ya destek veren grupların elinde. Bu konuyu daha önce de dile getirmiştim. Özellikle Aydın, Muğla, Bodrum, Milas, Didim, Kuşadası, Ölüdeniz, Fethiye, Antalya, Mersin, Tarsus ve bir çok yer." şeklinde konuştu.

"DİKKAT! BU TÜRKİYE İÇİN BİR İÇ GÜVENLİK MESELESİ OLABİLİR"

Avukat Çimen konuşmasının devamında ise, "2015 meskun mahal operasyonlarından sonra, PKK'ya destek veren gruplar, sahil kesimlerine göç etti. Bu bölgelerde, hem gayrimenkul taşınmazı ve turizm üzerinde, büyük bir güç elde etti, hem de yabancı turistlere karşı, 'devlet bizim doğuda ve güney doğuda evlerimizi yıktı. İşsiz, güçsüz kaldık. Bu yüzden buraya göç ettik.' şeklinde kara propagandalarını ürettiler. Bu konu, Türkiye için bir iç güvenlik meselesi olabilir ilerleyen zamanlarda. Dikkat!" dedi.

ERGÜN POYRAZ SALDIRISINDA YENİ GELİŞME

Kuşadası Belediyesi’nin terör örgütü PKK ile ilintili olduğu iddia edilen firma ile yaptığı milyonluk mıcır ihalesini soran ve firma sahipleri tarafından öldürülesiye dövülen Gazeteci Ergün Poyraz’ın saldırganları hakim karşısına çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler 5 günlük sorgularının ardından sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Kuşadası Adliyesi’ne sevk edildi. 

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin mahkeme heyetinin kendilerine yönelttiği soruları cevapsız bıraktığı öğrenildi. T.B., Z.B., S.B., R.B. ve V.Ç. hakkında tutuklama kararı verildi. Afganistanlı çalışan olduğu belirtilen bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

TABURCU EDİLDİ

Yazar Ergün Poyraz, hastanede süren 3 gün tedavinin ardından taburcu edildi.
 

KAYNAK: SUPERHABERTV, MANŞET GAZETESİ
YORUMLAR 205
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru demiş bence kadın. Herkesi göreve davet ediyorum
    Cevapla
  • Nazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahil kesimlerindeki türkü barların hepsi bunların elinde biraz para kazanan palazlanan herkes kendini bişey sanıyor magandalık diz boyu tüm şehirlerde, devletin buna bir dur demesi kendini devlet yerine koyan kim varsa tepesine binmesi lazım
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    soylu ne der bu işe acaba
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    soylu ne der acaba bu işe
    Cevapla
  • Nurhayat Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle dogru.Polis onlara yol veriyor.Menfaatleniyor.Didim adeta kurtarılmış bölge...Turistik bölgelerin sorumlu kabadayıları var.Polis olayın göbeğinde. Polisler yiyorlar içiyorlar harçlıklarını alıyorlar emniyet müdürleri biliyor valiler Biliyor Herkes Biliyor bilmemesi mümkün değil halkın içine bir Çıkın bir dolaşım bakalım ne oluyor ne gidiyor bu kadar mı sahipsiz olur memleket
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizzat şahit olduğum şeyleri dile getirmissin kardeşim. Özellikle Didim belediyesi kaynakları PKK nin sermaye sine sermaye katıyor. Güvenlik dersen sanki güvenlik bile onların elinde devletin polisi ye iç yat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Artık ücretsiz! Tüm emekliler faydalanabilecek! Bakan Işıkhan müjdeyi verdi
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi