Aydın Belediyesi'ndeki vurgun ortaya çıktı

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. CHP'li belediyede bu kez nitelikli zimmet skandalı patlak verdi.

Aydın Belediyesi'ndeki vurgun ortaya çıktı
Aydın Belediyesi'ndeki vurgun ortaya çıktı
GİRİŞ 16.04.2022 16:15 GÜNCELLEME 16.04.2022 16:15
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Aydın Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nde sahte evrakla 1 milyon liranın zimmete geçirildiği ortaya çıktı.

1 MİLYONLUK VURGUN
Aydın Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri ve aynı zamanda harcama yetkilisi olan Avukat Ayşegül L. imzası ile davalar için belediyenin banka hesabından nakit avanslar çekilerek, bir kısmının dava masrafları için harcandığı, harcanmayan kısmının ise sahte evrakla harcanmış gibi gösterildiği tespit edildi. Zimmete geçirilen paranın 1 milyondan fazla olduğu tespit edildi. Zimmet olayının açığa çıkması ile paniğe kapılan belediye yetkilileri, suçu hiçbir imza yetkisi olmayan işçi Pelin T.K.'nin üzerine yıktı. Pelin T.K, suçlamayı kısmen kabul etse de zimmete geçirilen tutarın az bir kısmının kendisinde olduğunu beyan etti. İşten atılan Pelin T.K. hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Benzer bir nitelikli zimmet olayı da Aydın ASKİ Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nde yaşandı. Adliyelerde takip edilen davaların masrafı için belediye hesaplarından çekilen nakit avansın bir kısmının harcandığı bir kısmının ise sahte belge ile harcanmış gibi gösterilip zimmete geçirildiği ortaya çıktı. Büro personeli Engin S.'nin bu şekilde 200 bin lirayı zimmetine geçirdiği tespit edildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 33
  • ADIR 2 yıl önce Şikayet Et
    B.Başkanına hitab ediyorsunuz...
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin oldugu belediye bakin nerde ise butun yerler kacak ve buyuk vurgun var bosuna orda halk bunlara oy vermiyor ortak calisiyor bu kacar yerlere izin veren hangi belediye olur ise direk gørevden al hapis cezasi ver ve butun mallarina el koy ømur boyu siyaset yasak koy bir kac kacak yer yikmak ile sorun bitmez ne kadar kacak yer var ise yikilacak de imar affi denen sacmalik asla olmayacak bes kurus icin vatani satiyorlar
    Cevapla
  • Behçet NACAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan belediyeyi İ Y İ yemişler...
    Cevapla
  • Yigit 2 yıl önce Şikayet Et
    bu arastirilsin bütün chp belediyelerinde aynidir. ayrica bence aydin halkinada müstahak.bu aydin chp nin yiginla rezillikleri dolandiriciliklari cikti ortaya ama gel gelelim aydin halki chp ye oyvermekten kacinmiyor.aydin halki stockholm sendromu yasiyor resmen
    Cevapla
  • RTEEBU 2 yıl önce Şikayet Et
    Alın size çantalı bir hırsız hem de bayan + CHP li Hukukçu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...