İçişleri Bakanlığı'ndan o hesaba sert tepki: Operasyon yapıyorlar

Sosyal medyada ‘Suriyeliler Halk Platformu’ hesabı üzerinden yalan ifadelerle toplumu galeyana getirmeye çalışan kişilere İçişleri Bakanlığı’ndan sert tepki geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan o hesaba sert tepki: Operasyon yapıyorlar
İçişleri Bakanlığı'ndan o hesaba sert tepki: Operasyon yapıyorlar
GİRİŞ 17.04.2022 03:43 GÜNCELLEME 17.04.2022 03:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı mültecilere yönelik provokatif sözlere yer veren sayfa hakkında "Bu PKK'lılar tarafından açılmış bir operasyon hesabı. Hesabı sorulacaktır!" ifadelerini kullandı.

Aynı sayfa hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü de (EGM) soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Suriyeliler Halk Platformu tarafından yapılan paylaşımda "Cumhurbaşkanımızı sonuna kadar destekliyoruz, o bir dünya fatihi, o bir sultan, o bir dünya lideri, o Suriyelilerin kadim dostu, saygıyla eğiliyoruz" ifadelerini kullandı.

FETÖ VE PKK İZİ BULUNDU

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, yurt dışından başta FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı olduğu değerlendirilen ve sosyal medya platformlarında Suriyeli sığınmacıların adı kullanılarak açılan "operasyon hesapları" ile halkı tahrik ederek provokasyon çıkarılmaya çalışıldığının görüldüğü ifade edildi.

Geçtiğimiz ay açıldığı belirtilen Suriyeliler Halk Platformu hesabının paylaştığı provokatif tweetler sosyal medyada tepki çekti. Suriyeliler Halk Platformu hesabıyla halkı provoke eden bu hesabın önceden @socalyeler3434 ismiyle yazdığı tweetler ortaya çıktı. Destek çağrısında bulunan @Pirobotan adlı profilin @sovalyeler3434/@suriyehanedani hesabını kurduğu düşünülüyor. Profili incelendiğinde de hesabın PKK yanlısı paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

YORUMLAR 4
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    O bu şu gönderin hepsini gitsinler be
    Cevapla
  • HMC 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yalan haberde bir fetöcü sallandırılsa her ßey bak nasıl güzel olacak.
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Provokasyon olsun ya da olmasın mülteci istemiyoruz. Sandığa getirip referandum yapabilirsiniz ama sonucu zaten biliyorsunuz ve bu yüzden bunu yapmayıp ısrarla Türk milletiyle inatlaşıyorsunuz. Bu göçler yarın daha fazla artacak siz hala ne yapmaya çalışıyorsunuz ? Bunların sayısı 10 milyonla kalmayacak en ez 40 milyonu bulacak sayenizde. Bütün sorumlusu sınırları kapatmayıp mayınları temizleyenlerin. Sahraaltı hareketleniyor bunlar daha bu ülkenin iyi günleri sayenizde kendi ülkemizde yabancı olduk. Her yerde yabancı dilde afişler, gettolar bıktık artık bıktık
    Cevapla
  • Gs 1905 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer oy için bunlara vatandaşlık verilirse hakkım haram olsun bunlar çocuklarımızın geleceğini çalıyor baska bir açıklaması yok tamam misafir ettik ama artik gitmeleri lazim yada hiçbir şekilde vatandaşlık verilmemsi lazım ülkeme yazık olur sonra
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...