"Sağır ve dilsiz dilenci" bülbül kesildi

Sultangazi'de boynuna 'sağır ve dilsiz' yazılı not asıp dilencilik yapan kişi, zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Hiçbir engellerinin olmadığı anlaşılan dilenci zabıta ekipleri karşısında adeta bülbül kesildi.

GİRİŞ 19.04.2022 09:47 GÜNCELLEME 19.04.2022 15:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü sivil zabıta ekipleri, dün akşam saatlerinde Merkez Camii ve çevresinde üzerinde 'sağır ve dilsiz' yazısı olan bir kişinin para dilendiğini fark etti. Zabıta ekiplerince yakalanan Ramazan A., Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü. Dilencinin 'sağır ve dilsiz' yazısına rağmen konuşmaya başlaması zabıta ekiplerini şaşırttı. Zabıtanın sorularını da cevaplayan Ramazan A., Adana'daki İstanbul'a dilenmek için geldiğini söyledi.



Zabıtanın engelinin bulunmamasına rağmen neden dilencilik yaptığına yönelik soruya Ramazan A., "Köyümüzün hepsi dilencilik yapıyor. Bunu meslek haline getirdik" dedi. Kendisine cezai işlem uygulanacağının hatırlatılması üzerine ise, zabıta memurlarına teşekkür etti.



Üzerindeki 770 lira paraya el konulan ve yasal işlem yapılan Ramazan A., daha sonra serbest bırakıldı.



Öte yandan yaklaşık 4 ay önce de üzerinde 'sağır ve dilsiz' yazısıyla dilencilik yapan bir başka kişinin zabıta ekiplerince yakalandığı ve konuştuğu ortaya çıktı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • hbr 2 yıl önce Şikayet Et
    metroda kadın erkek ellerinde bebek düzmece bir rapor görünümlü kagıtla çocuk hasta diye para topluyorlar 2-3 senedir görüyorum o çocuk hiç büyümüyor ama tek seferde 100 lira verenlere denk geldim ne polis ne güvenlik kimse müdahele etmiyor
    Cevapla
  • Hsyn 2 yıl önce Şikayet Et
    Oh ne güzel enayi parası zehir zıkkım olsun.
    Cevapla
  • sazı 2 yıl önce Şikayet Et
    adanalıyıg mılletın adamıyıg ayıg olun haa
    Cevapla
  • Sait 2 yıl önce Şikayet Et
    Eziyetle olmaz. Kendisine gercek islami ögretin, bu konudaki ayetleri ögretin. Allahin emirlerini kuranla ögretin. Vazgecer bu isten. Tarikatlarin eline birakmayin ama.
    Cevapla
  • B.Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Köy olarak meslek haline getirmişler yakında işkur üzerinden eleman alımı da yapar bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap