BAYRAM TAKVİMİ | Ramazan bayramı tatili kaç gün? 3 günlük tatilin hafta sonu ile birleştirilmesi...

Türkiye'de yaşayan milyonlarca yurttaş Ramazan bayramı tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı resmi takvim göz önünde bulundurulduğunda 3 gün süreceği biliniyor. Lakin bu tatilin hafta sonu ile birleştirilmesi halinde bayram tatili 9 güne çıkabilir. İşveren, işçi ve öğrenciler, Hükümet yetkililerinden gelecek olası açıklamaya dikkat kesilmiş durumda. Peki, Ramazan bayramı tatili 9 gün olacak mı?

BAYRAM TAKVİMİ | Ramazan bayramı tatili kaç gün? 3 günlük tatilin hafta sonu ile birleştirilmesi...
BAYRAM TAKVİMİ | Ramazan bayramı tatili kaç gün? 3 günlük tatilin hafta sonu ile birleştirilmesi...
GİRİŞ 22.04.2022 10:03 GÜNCELLEME 22.04.2022 10:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yeni yılın ilk dini bayramı olarak da bilinen Ramazan bayramı tatili için geri sayım başladı. Ülke genelinde milyonlarca yurttaş, bayram tatilinin kaç gün süreceğini araştırıyor. Resmi takvim göz önünde bulundurulacak olursa, Ramazan bayramı tatilinin 3 gün sürdüğü bilinen bir gerçek. Lakin bazı durumlarda tatil süresi uzatılıyor. Özellikle 2 hafta sonunun birleştirilmesiyle bu süre 9 güne çıkartılabiliyor. Peki, Ramazan bayramı tatili kaç gün sürecek? 

Kadir Gecesi (2022) ne zaman? 'Bin aydan hayırlı gece' bu yıl hangi güne denk geliyor?Kadir Gecesi (2022) ne zaman? "Bin aydan hayırlı gece" bu yıl hangi güne denk geliyor?

Ramazan Bayramı Ayın Kaçında Başlıyor? Arefe Günü Ne Zaman?

Ramazan Bayramı, Hicri Takvime göre Şevval ayının 1'inci gününde; Miladi Takvime göre de 2 Mayıs Pazartesi gününde başlıyor. Nisan ayını oruç tutarak, Allah'a (c.c.) ibadet ederek geçiren Müminler, Mayıs ayı itibariyle Ramazan orucuna veda etmiş olacak. Ramazan Bayramı arefe günü ise, 1 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Bilindiği üzere, arefe günü teravih namazı kılınmamaktadır. Bu sebeple, son teravih namazı 30 Nisan Cumartesi günü eda edilecek. 

Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Sürecek?

Ramazan Bayramı tatili, resmi takvim baz alınacak olursa 3 gün sürmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan takvime göre, 2022 yılının 2 Mayıs Pazartesi; 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günleri Ramazan Bayramı olarak geçmektedir.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Hükümet yetkililerinden bayram tatilinin süresine ilişkin herhangi bir açıklama gelmediği sürece bu takvim esas alınacak. Pazartesi günü tatile çıkan Müminler, Çarşamba günü de tatilini yaptıktan sonraki gün, yani Perşembe günü işlerine geri dönecek. 

Bayram Tatili Hafta Sonu ile Birleştirilecek Mi?

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaş, ufuktaki Ramazan Bayramı tatilinin iki hafta sonu tatili ile birleştirilip birleştirilmeyeceğini merak ediyor. Eğer iki hafta sonu tatiliyle Ramazan Bayramı birleştirilecek olursa, 30 Nisan Cumartesi gününden 8 Mayıs Pazar gününe kadar tatil yapılacak.

Ramazan Bayramı tatili hafta sonu ile birleştirilecek mi?

Yani, tam 9 gün boyunca resmi tatil statüsünde izin yapılmış olunacak. Yine de bu konuya dair net bir açıklama yapılmış değil. Son karar, hükümet yetkililerinin istişareleri sonucunda kamuoyu ile paylaşılacak. Bu kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Açıklanmadığı takdirde, 3 günlük Ramazan Bayramı tatili esas alınacak.

Ne Zaman Bitiyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2022 yılı takvimine göre, Ramazan Bayramı tatili bu yıl 4 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. Çarşamba günü izin yapan yurttaşlar, Perşembe günü işlerine veya okullarına geri dönecek. Tatilin hafta sonu ile birleştirilmesi durumunda da, bu kez 8 Mayıs Pazar günü son tatil günü olacak. 9 Mayıs Pazartesi günü yurttaşlar tekrar gündelik yaşantısına geri dönecek. 

Ramazan Bayramı namazı

Müminler Yıllar Sonra Bayram Namazı için Camide Olacak!

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde tespit edilen SARS Covid-19 virüsü, zamanla ülkemiz dahil dünyanın tamamında etkisini arttırdı. Hastalık sebebiyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Milyonlarcası da maddi veya manevi yönden etkilendi. Ülkemizde de etkili olan bu hastalık nedeniyle cami cemaati uzunca bir süre toplanamamıştı. Hatta son iki yıldır bayram namazları camide kılınamıyordu. 2 yıllık aradan sonra ilk kez Ramazan Bayramı namazı cemaatle eda edilecek.

Ramazan Bayramı hava durumu

Ramazan Bayramı Hava Durumu 2022

Bayrama 15 günden az bir süre kala hava durumu belli oldu. Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklık ortalamasının 17 derece bandında seyredeceği düşünülüyor. Ek olarak, güneşli havadan ziyade bulutlu bir hava olması bekleniyor. Yine de, Meteoroloji uzmanlarına göre 15 günlük ve 1 aylık hava durumu raporları, haftalık hava durumu raporuna kıyasla daha az güvenilir.

YORUMLAR 15
  • G.f. 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilere 2 hafta önce tatil vermeseydiniz, bayramdaki tatili rahat rahat 9 güne çıkarabilirdiniz.
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    memleket ekonomik olarak cendereden geciyor hala tatil beklentisi var
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu neyin haberi şimdi
    Cevapla
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen tatil uzatılırsa haber yapın. Henüz yapılmayan uzatmayı varmış gibi göstermeyin. Aynen memurlara 3600, sağlıkçılara ek zam haberleri, döner sermayelerin genel bütçeden ödenmesi gibi henüz yapılmamış işleri haber olarak vermeyin. Dışardan bunları duyan memur her gün zam alıyor zannediyor.
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzatılmayacak ben üniversitede çalışıyorum, telafi programları evvelsi gün geldi. Telafiler Pazartesi- Çarşamba günü için belirlenmiş. Yani perşembe cuma günleri dersler yapılacak.
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama yılda iki kez enflasyon farkı alıyor memur zaten...
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    oteller 9 gün bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması