Gaziosmanpaşa TÜGVA ofisine bombalı saldırı! Valilik'ten son dakika açıklaması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gaziosmanpaşa temsilciliğine sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıyı düzenleyen kadın terörist ise her yerde aranıyor.

GİRİŞ 21.04.2022 11:09 GÜNCELLEME 21.04.2022 16:11
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Edinilen bilgilere göre Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan TÜGVA Şubesi önünde sabah 05.30 sıralarında patlama yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan ekipler, patlamaya el yapımı bir bombanın neden olduğunu belirledi.

EL YAPIMI PATLAYICI YERLEŞTİRİLDİ

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler sabah erken saatlerde bir kadının TÜGVA şubesi önüne gelerek el yapımı patlayıcı bıraktığını tespit etti. Polis patlamanın ardından kaçan kadın zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Olayı anlatan esnaf İbrahim Dönmez, "Sabah 5.30 civarında ben fırında malzemeleri pişiriyordum bir patlama oldu. Dışarı çıktığımda kimse yoktu. Karşı çay ocağından arkadaşlar çıktı" ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ: TERÖR SALDIRISI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa ve Gaziosmanpaşa'daki saldırılara ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

"1 infaz memuru hayatını kaybetti Yaralılarımızın durumu iyi. İnfaz koruma memurları çok zor şartlar altında görev yapıyorlar. Faille ilgili güvenlik güçleri yakın takipte,  İz sürmeye devam ediyor. İlk verilere göre önemli sonuçlara ulaştıklarını görüyoruz. Çalışma hızlı şekilde devam ediyor. Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen saldırı ile Bursa’da yaşanan saldırıların eş zamanlı ve kullanılanlar aynı. Saldırıların terör saldırısı olduğu bir gerçek."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Caddesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Şubesi önünde bir patlama ihbarı alınmıştır. Sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA TEPKİ

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 161
  • Ccc 2 yıl önce Şikayet Et
    Bombalar patlamaya başladı yine seçime kadar da patlamaya devam edecek gibi bu hain köpekleri paramparça yapmak gerek ülkenin içi fisik bir hal almış
    Cevapla
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    chpnin koruyup kolladığı dhkpcsinin işi olma ihtimali de var.
    Cevapla
  • harun 2 yıl önce Şikayet Et
    sag almayin ibreti alem icin mermilerle cesedini paramparca edip canli videosunu yayinlayin acimayin artik
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Evettt.. Gerçek yüzünüz belli oluyo sevgi pıtırcıkları... Ama ne yaparsanız yapın o operasyonlar devam edecek sonunuz gelene kadar
    Cevapla
  • chpkk bld dikkt 2 yıl önce Şikayet Et
    İBB’nin Muhtarlıklar Müdürlüğü’nde sekreter olarak işe alınan Sevtap Ayman’ın 2011-2012 yıllarında defalarca Kandil ve Irak’ın kuzeyindeki diğer örgüt kamplarına giderek PKK elebaşlarıyla görüştüğü tespit edildi. Ayman’ın, vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşabileceği bu birimde istihdam edilmesi tepki çekti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada