Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tercih değil zorunluluk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan, Mavi Vatan 2022 Tatbikatı'nda videokonferans yöntemiyle bağlanarak açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 21.04.2022 13:35 GÜNCELLEME 21.04.2022 14:42
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de 11 Nisan'da eş zamanlı başlatılan 'Mavi Vatan Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri, Marmaris'te başladı. Başkan Erdoğan tatbikatta önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Gece gündüz görev başında olan kahraman askerlerimizin varlığı geleceğimizin en büyük teminatıdır. Mavi Vatan 2022 tatbikatı da hem harekata hazırlık eğitimlerini tamamlamak, hem de milli silahlarımızın etkinliğini test etmek amacıyla 11 Nisan'dan beri devam etmektedir.

Vatan savunmasına en yüksek katkıyı vermeye özel önem veriyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye'nin güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması tercih değil zorunluluktur. Bunun için deniz kuvvetlerimizi sürekli geliştirmeye, hazır halde tutmaya özel önem veriyoruz. Bölgesinin ve dünyanın en güçlü ordusu olana kadar bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

YÜZ BİNLERCE CANI KURTARDIK
Bizim ordularımız insani operasyonları da yürüten bir ordudur. Deniz kuvvetlerimiz ve sahil güvenliğimizle yüz binlerce canı karanlık sularda ölmekten kurtardık.

Kahraman askerlerimiz Irak'ın kuzeyindeki terör operasyonlarında önemli bir görev yürütüyor. Bu vesile ile Pençe-Kilit harekatında şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

BİR ÇOK İLK GERÇEKLEŞECEK
Yerli ve milli silah sistemlerinin kullanıldığı tatbikatta ilk defa insansız hava aracı (İHA) 'Aksungur' ile Mam-L atışı yapılacak. Toplam 45 deniz ve hava unsurunun da katıldığı tatbikatı, Milli Savunma Bakanı Akar da TCG Kemalreis Fırkateyni'nden takip ediyor.
Seçkin Gözlemci Günü'nü 15 ülkenin ateşesi de takip edecek. Bakan Hulusi Akar'ın bulunduğu fırkateyn, TCG Salihreis Fırkateyni'nden 19 pare top atışı ile selamlanacak ardından tatbikat kapsamındaki senaryolar gerçekleştirilecek.

Ayrıntılar geliyor....

YORUMLAR 35
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güclü olmak mecburiyetinde türkiye düsmani cok
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk rezerv tespit değeri 20milyar$ olan Elazığ Bakır madeni bugün ihalede yaklaşık rezerv değerinin 150’de Birine satılmak üzere buna dur diyecek kimse yokmu?Milletin kaynakları böyle bedavaya peşkeş çekilmemeli lütfen ses verelim.Açıklama isteyelim
    Cevapla
  • Hüseyin Özer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilgiyi detaylı açıkla ki bizlerde ikna olup duruma göre tavır koyalım
    Cevapla
  • KONUT NOLCAK 2 yıl önce Şikayet Et
    6 ayda üç katına çıkan konutu neden kimse konuşmuyor? Asıl sorun orada...
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet... izleyin.. Vatanın Hayati Çıkarlarını Koruyormuş gibi yaparken Ötekileştirme ve Teröristler ile el ele yürürken siyasette büzükdaş (her terörist vurulduğunda ses vermek) KUTUPLAŞMASINA imza atarken "VATAN SAVUNMASINI CİDDİYE ALMAK" noktasında sus pus yola devam ederken; nasıl olacak da Vatandaşın haklarını hukukunu koruyabilcekler. En iyi yaptıkları KOLTUĞUNU korumak, boş ver sen bunları DOKTORLAR KENDİ HALİNE BIRAKIN diyor; sen arada bir MAAŞLARINI artır bu muhalefetin, gerisi bunlar için TUFAN.
    Cevapla
  • M.T 2 yıl önce Şikayet Et
    Hantal sistemleri tespit edip yerlerine kadim Türk ordusu konsepti "durmaz atiklikle" kesilmez lojistik anlayışıyla yeni sistemler üretmeliyiz. , Pragmatik yetkinliğiniz üstünlüğünüzdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu! İşte ilk sözleri...
Türkiye düşmanı senatör hakim karşısında!