Türkiye'de en çok işlenen suç belli oldu

Türkiye'nin "Suç Atlası" çıkarıldı. Geçen yıl açılan davalardaki suçlar göz önüne alınarak yapılan çalışmada; 19 ilde ilk sırayı hırsızlık, yağma ve mala zarar verme yer aldı.

GİRİŞ 23.04.2022 06:44 GÜNCELLEME 23.04.2022 09:25
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığınca, geçen yıl açılan davalardaki suçlar göz önüne alınarak yapılan çalışmayla Türkiye'nin "Suç Atlası" çıkarıldı.

Davaların incelendiği araştırmada Türkiye'de işlenen suçlar mercek altına alındı.

İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 19 ilde ilk sırayı hırsızlık, yağma ve mala zarar vermeyi de kapsayan "mal varlığına karşı işlenen suçlar" aldı.

ANTEP'TE KAÇAKÇILIK, TRAZON'DA ATEŞLİ SİLAH

Aralarında Gaziantep'in de bulunduğu 22 ilde en çok "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet"ten dava açıldı.

Samsun, Trabzon, Rize, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'da en çok "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a" muhalefetten dava açıldı.

Çankırı, Kırıkkale, Tunceli, Bayburt ve Kars'ta ise en çok dava açılan suç "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" olarak kayda geçti.

Ankara’da en çok "Vergi Usul Kanunu'na", Yalova'da en çok "Sınai Mülkiyet Kanunu'na", İstanbul’da en çok "Çek Kanunu'na", Yozgat'ta ise en çok "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" muhalefetten dava açıldı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 25
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamanda hırsızlığa yolsuzluk adı koyulursa sıradan bir kişinin bunu yapması normaldir..hırsız hırsızı kollar polis ne yapsın..
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük ödül cezasız bırakılan suçtur :(
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda suçlanacak tek şey varsa cezaların caydırıcılığıdır bir zamanlar kapkaççcılar kadınları yerlerde sürükleyip çantalarını çalarlardı 6 ay yatıp çıkarlardı devlet baktı olmuyor 20-30 yıl vermeye başlayınca anında kesildi. Şimdide hırsızın elini kesin bakın bakalım nasıl düzeliyor. Sapığı içeri almadan gebertin bakalım neler değişiyor. Ayrıca bu ülkede çokca hain var asın göreceksiniz 1 kişi çıtını çıkaramaz ortalık güllük gülistanlık olur. Yolda yalan atan iftira atan adamın ağzına küreği yapıştırın bakın bakalım cesaret edebilirlermi.
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    2-3 tane el kesilecek diye koskoca bir ilçe her gün huzursuz korku içinde Kanunen hırsızlık suç olmaktan çıkarılmadı zaten ceza verilen yanlışlar suçtur Sonuçta onlar ceza almıyor sonsuz Özgürler
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezası en az olan suçlar da ondan...Kısas siz dünya cehennemdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki