Son dakika: Mahkemeden Dodurga kararı: 26 Haziran'da belediye başkanlığı seçimi yapılacak!

2014 yılında nüfusundan dolayı köy statüsüne geçirilen Çankırı'nın Dodurga beldesi, 8 yıl süren hukuk mücadelesi sonucunda tekrar belde statüsünü kazandı. Dogurgalılar belediye başkanlığı seçimi için 26 Haziran’da sandık başına gidecek

GİRİŞ 24.04.2022 07:05 GÜNCELLEME 24.04.2022 09:30
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Nüfusu 2 binin altında olduğu için 2014 yılında kapatılan ve köy statüsüne geçen Çankırı’nın Dodurga beldesi, sekiz yıllık hukuk mücadelesini kazandı ve yeniden belediye statüsüne geçti. Belediye başkanlığı seçimi için böylece sekiz yıl aradan sonra yeniden sandık başına gidilecek. 

2019 SEÇİMİNE GİREMEDİLER

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi için nüfus tespit işleminin yanlış yapıldığı gerekçesiyle sekiz yıl önce dava açıldı. Yıllar süren yargı sürecinden sonra belde statüsü mahkeme kararı ile geri kazanıldı. Ancak karar kesinleşmesine rağmen başka farklı idari kararlar sebebiyle 2019 seçimlerine giremediler.

26 HAZİRAN'DA SEÇİME GİDİLİYOR

Dodurgalılar yılmadı, mücadelelerini sürdürdüler ve son olarak önce ilçe seçim kuruluna ardından da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurarak beldelerinde seçim yapılmasını istediler. YSK yapılan başvuruları değerlendirdi ve Dodurga’da 26 Haziran’da Belde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için seçim yapılması kararı verdi. Bu doğrultuda seçime girme hakkı bulunan 24 parti isterse Dodurga belediye başkanlığı için aday gösterebilecek.

AK PARTİ KAZANMIŞTI

Bin civarındaki seçmenin bulunduğu Dodurga’da yapılacak seçimler şimdiden Meclis kulislerinin de sohbet konusu hâline geldi. Kulislerde bu seçimlerin bir anlamda 2023 seçimleri için bir prova niteliğinde olacağına dair yorumlar yapılıyor.

Geçen sene aynı seçim süreci Afyonkarahisar’ın Güney beldesi için yaşanmış, siyasi partiler kazanmak için bu beldeye âdeta çıkarma yapmışlardı. Seçimi yüzde 64 oy oranı ile AK Parti kazanmıştı.

BOŞALAN MUHTARLIKLAR İÇİN 5 HAZİRAN'DA SANDIK KURULACAK

Bu arada Türkiye genelinde boşalan muhtarlıklar için ise 5 Haziran’da sandık kurulacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 27
  • cakal ali 1 yıl önce Şikayet Et
    sonra bak orda kayitli halk nerde ise hepsi baska yerde cikar ordan burdan toplayip kalabalik yapmislar kesin bu sayi her 6ay da bir bakilacak o kayit olanlar bir yil baska yere kayit olmasi yasak konacak hileli oyun var ise hepsini hapise atin bence var baska yerden gelip orda gørunen
    Cevapla
  • Batmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanane Çakal!!
    Cevapla
  • Iğdırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kriz var sadece Türkiyede yok. Savaşlar ve hastalık derken malesef zor dönemden geçiyoruz. Herşey inşallah yoluna girecek..
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kafayla çok beklersin.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Burdaki icler acisi olay adalatin saglanmasi 8 yil surmu gec gelen adalet adalet degildir Allah kimseyi mahkeme kapisina dusurmesin mahkelerin bu kadar uzun surmesi cok kotu adalet sistemi islemiyor koklu bir degisiklik sart davalara sure verilmeli en fazla 1 yil yada iki yilda bitmeli
    Cevapla
  • Çınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçsuzda olsak haklıda olsak Mahkemeye vermeye korkuyoruz sebebini herkes biliyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve iyi parti hdp den ayrılmazsa oy moy yok.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay ve Dodurga seçimi 2023 un provasiymis..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız