Bayram tatili kaç gün olacak? Kabine toplantısında bayram tatilinin birleştirilmesi...

Üç ayların sonuncusu mübarek Ramazan aynının veda haftasında bulunduğumuz bugünlerde, vatandaş "Bayram tatili kaç gün olacak?" sorusuna cevap arıyor. Haftalardır merak edilen bu sorunun cevabı ise, Kabine Toplantısı ile birlikte cevap bulacak. Bu sebeple, Kabine Toplantısı'nın ne zaman yapılacağı da merak edilen başlıklar arasında. Peki, Bayram tatili hafta sonları ile birleştirilecek mi? İşte, milyonlarca işçi, işveren ve öğrencinin merak ettiği...

Bayram tatili kaç gün olacak? Kabine toplantısında bayram tatilinin birleştirilmesi...
Bayram tatili kaç gün olacak? Kabine toplantısında bayram tatilinin birleştirilmesi...
GİRİŞ 25.04.2022 15:01 GÜNCELLEME 25.04.2022 15:02
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bu yıl Hicri Takvim'de 1443'üncüsüne denk geldiğimiz Ramazan Bayramı tatili öncesinde milyonlarca yurttaş, Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararları beklemeye koyuldu. Hatırlanacağı üzere, önceki yıl; artan vakalardan kaynaklı geniş kapsamlı bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmış ve Cumhuriyet tarihinin en uzun bayram tatili yaşanmıştı. Bu sene de, Ramazan Bayramı tatilinin hafta içine denk geliyor olması sebebiyle tatilin hafta sonu resmi tatiliyle birleştirilme ihtimali konuşuluyor. İşveren, işçi ve milyonlarca öğrenci; haftalardır merak ettikleri bu sorunun cevabını Kabine Toplantısı vasıtasıyla bulabilir. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? 

Bayram Tatili Ne Zaman?

Her senenin ilk dini bayramı olmasıyla da bilinen Ramazan Bayramı tatili, bu yıl 2 Mayıs Pazartesi günü itibariyle başlıyor. 1 Mayıs Pazar günü de, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre "Arefe Günü" olarak geçiyor. 2 Mayıs Pazartesi gününden 4 Mayıs Çarşamba gününe kadar resmi izin yapılacak. 

Bayram tatili

Ramazan Bayramı Tatili Uzatılacak Mı? 5-6 Mayıs...

Milyonlarca işveren, işçi ve öğrencinin merak ettiği en önemli noktalardan biri ise, Ramazan Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı. Diyanet'in yayınladığı takvim baz alınacak olursa, bu sürenin 3 günle kısıtlı olacağı aşikar. Lakin, bayram tatilinin hafta içine denk gelmesinden ötürü hafta sonu tatili ile birleştirilme ihtimali konuşuluyor. Bu noktada, 5-6 Mayıs tarihleri için Kabine Toplantısı belirleyici olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Memura Ek İzin Verilecek Mi?

Yeni bir açıklama yapılıncaya dek memurların ek izin yapması söz konusu değil. Ülkemizdeki memurlar da, 30 Nisan Cumartesi günü itibariyle izne çıkabilecek. Hafta sonu tatili ile Bayram tatilinin birleştirilecek olmasından ötürü, yeni bir açıklama gelene kadar memurlar 5 gün izin yapmış olacak. Fakat, Kabine Toplantısından Bayram tatilinin uzatılmasına yönelik bir karar çıkması halinde, bu süre 9 güne kadar yayılabilecek.

Memur ek izin

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde toplanan Kabine Toplantısı, bir değişiklik olmadığı sürece 25 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek. Her iki haftada bir yapılan bu toplantıların bir öncekisi 11 Nisan'da organize edilmişti. Bu sebeple, yeni toplantının 25 Nisan günü düzenlenmesi bekleniyor. Lakin, ülke gündeminin yoğun olması veya başka gelişmelerin yaşanması halinde bu tarih değiştirilebiliyor. Bu haftanın dikkat çeken bir diğer toplantısı da, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca öncülüğünde gerçekleştirilecek Bilim Kurulu Toplantısı...

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca

Bilim Kurulu Toplantısında Maske...

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca öncülüğünde aylık olarak, bilim insanları eşliğinde düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı 27 Nisan Çarşamba günü organize edilecek. Normalde, bu toplantının 20 Nisan'da yapılması gerektiğini belirten Sayın Koca, erteleme kararını açıklarken, "tarihi kararlar" alınacağına yönelik ilk sinyalleri verdi. Maske kullanımının altını çizen Koca, toplantıdaki gelişmeleri Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşacak.

Önceki Yıl Sokağa Çıkma Yasağı...

2021 yılında dünya ile eşzamanlı bir şekilde Türkiye'deki Covid-19 vakalarının artışa geçmesi, Hükümeti harekete geçirmişti. Bu doğrultuda, 29 Nisan Perşembe gününden 17 Mayıs Pazartesi sabahına kadar geniş çaplı sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Sokağa çıkma yasağı

Sokağa çıkma yasağı uygulamasından sonra vaka sayılarında gözle görülür düşüş saptanırken, maske; mesafe ve temizlik kurallarına daha fazla riayet edilmişti.

Kargolar Çalışacak Mı?

Kargo, hastane; polis karakolu, jandarma, ambulans ve diğer hayati iş kolları Ramazan Bayramı tatilinde kısmi de olsa faaliyetlerini sürdürecek. Bayram tatilinde nöbete kalan işçiler, bu izinlerini ilerleyen tarihte kullanacak ve tatil esnasında vatandaşa hizmet verilmeye devam edilecek.

Ramazan Bayramı kargo

Bu sebeple, Ramazan Bayramı boyunca kargoların faaliyetlerini sürdürmesi bekleniyor. Lakin, internet sisteminden yapılan ödemelerden ötürü sipariş alımı mağazalar tarafınca alınmayabilir. Ödemenin provizyona düşmesi sebebiyle teslimat bayram sonrasına sarkabilir.

Bankalar Ramazan Bayramında Açık Mı?

Bankalar, noter daireleri, vergi daireleri ve diğer kurumlar Ramazan Bayramı tatili boyunca kapalı olacak. Bankaların mobil uygulamalarında da havale ve EFT gönderimlerinin tatil boyunca askıya alınması bekleniyor. Yani bu süreçte ödemelerin havuza düşmesi söz konusu. Bunun dışında, Ramazan Bayramı tatili sona erer ermez tekrar tüm bankalar ve devlet kurumları kapılarını vatandaşa açacak.

YORUMLAR 27
  • boş yapanlara cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    tatil olmasın diyen arkadaşlara sesleniyorum. Olursa idari tatil olacak zaten siz gidip çalışabilirsiniz. Memleketine gidecek bir sürü insan var. 5 gün için çok uzaktakiler gidemiyorlar. Tatil olmasın deyipte idari tatillerde de kuruma gelmeyenler arasında en önde gelenlerden olmayın.
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya yeni krizlerin ve kıtlıkların arefesinde. Çaresizlikten evlere kapandığımızda zaten bol bol yatacağız.
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 1 yıl önce Şikayet Et
    TATİL faydalı birşeyse devletimiz resmi kurumları tamamen tatil etsin,zarar etmesin.
    Cevapla
  • kul hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    9 gün tatil deniliyor.kaymakam ve valiler hemen idari izin diyor taşralar işe gidiyor genel müdürlükler ler hariç bu nasıl tatil oluyor.yapmayın arkadaş ayrım oluyor.
    Cevapla
  • karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    tatil yapın bence turizm için ve de diğer sektörlerdeki canlanma için
    Cevapla
  • Bıyıklı Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatili tuzukurular düşünebiliyor. Benim hem ev kiram hem işyeri kiram işleyecek ama bu ay nenim için 20 gün olacak. Hafta sonlarını da çıkarsanız ne kalır geriye?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!