Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun uğradığı evde elektrikler kesik değildi

Enerji fiyatlarındaki küresel dalgalanmayı siyasi şova dönüştüren Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriği kesik diye ziyaret ettiği evde elektriğin aktif olduğu ortaya çıktı.

Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun uğradığı evde elektrikler kesik değildi
Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun uğradığı evde elektrikler kesik değildi
GİRİŞ 25.04.2022 14:30 GÜNCELLEME 25.04.2022 14:41
Bu Habere 339 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Keçiören’de elektriği kesik olduğu iddia edilen bir aileyi ziyaret etmesine ilişkin, "Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün Ankara’nın Keçiören ilçesi Karakaya Mahallesi’nde bir aileyi ziyaret etmişti.

Bakan Dönmez açıkladı: İşte meskende elektriği kesik abone sayısıBakan Dönmez açıkladı: İşte meskende elektriği kesik abone sayısı

Kılıçdaroğlu’nun faturayı ödeyemediği için elektriği kesik olduğu iddia edilen aileyi ziyareti esnasında sigorta kutusunun hafif açık şekilde duruyor olması dikkat çekmişti.

Yapılan saha incelemesi ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23 Nisan itibari ile borç nedeniyle elektriğinin kesik olmadığı ve kaçak kullanımının bulunmadığı tespit edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından söz konusu olaya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?”

BAŞKENT EDAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ), Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan tarihinde ziyaret ettiği ve 4 aydır elektrik enerjisinin borcundan dolayı kesik olduğu belirtilen abone hakkında, "Tesisatın 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesi takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Başkent EDAŞ'ın düzenlemeye ve denetlemeye tabi olan bir sektörde faaliyet olarak gösterdikleri belirtilen açıklamada, "Bu nedenle elektrik piyasası mevzuat hükümlerinin dışında bir uygulamaya gitmemiz söz konusu değildir. Ancak, bu konuda gerek bizzat abonemizin kendisinin yaptığı açıklamalar, gerekse kamu kurumlarının talebi üzerine şirketimiz tarafından 24.04.2022 tarihinde yapılan saha tespitine ve kayıtlarımızda yapılan incelemeye göre, 23.04.2022 tarihinde, ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin şirketimizce kesilmiş olmadığı, söz konusu tesisatın 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesi takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir. 5 Nisan 2022 tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır" ifadeleri kullanıldı. 

BAKAN DÖNMEZ: GERÇEKLERLE YÜZLEŞME VAKTİ

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Başkent EDAŞ) açıklamasını alıntılayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Gerçeklerle yüzleşme vakti" ifadelerini kullandı.

KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Keçiören Kaymakamlığı'ndan 4 aydır elektriği kesik olduğu iddia edilen konutta ikamet eden vatandaşa ilişkin açıklama yapıldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, söz konusu vatandaşın borcunun ödenmesinin ardından elektriğinin açıldığı kaydedildi.

Keçiören Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

“İlçemizde ikamet eden Güllü K. isimli vatandaşımızla ilgili olarak yapılan araştırmada; vatandaşımızın ikametgahının elektriğinin iddia edildiği şekliyle 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, beş gün sonra 05.04.2022 tarihinde ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı, vatandaşımıza 2021 yılında 2 kez yaptığı pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı, 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 TL destek sağlandığı, ailenin, bugüne kadar pandemi ve doğalgaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır” 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 339
  • ALPASLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı ?
    Cevapla
  • ALPASLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı ?
    Cevapla
  • Yavuz Selim Hanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Özel, vs CHP'li yöneticilerin alayı YALANMATİK. Otomatiğe bağlamışlar, gece gündüz yalan, iftira, fitne üretiyorlar. Allah müstehaklarını versin.
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar belki namaz kılacak oruç tutacak kur-an okuyacak elektrik lazım..ama bir nedenle elektrik kesilebilir gidersin elektrik açılır . ama burda durum farklı gibi yani chp elektrik üzerinden siyaset yapıyor.chp desinki ben elektrigi bedava yapacağım filan belki oy alır..ne de olsa istanbulda her şey seçimden önce bedava alacaktı
    Cevapla
  • Kelami 1 yıl önce Şikayet Et
    Düm dümen. En karanlık işler... Sinemalarde...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış