IKBY'den sert 'PKK' açıklaması!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi, terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığını eleştirerek, 'PKK, fakirlerin evini yıkıyor ve haraç alıyor.' dedi.

IKBY'den sert 'PKK' açıklaması!
IKBY'den sert 'PKK' açıklaması!
GİRİŞ 25.04.2022 07:46 GÜNCELLEME 25.04.2022 07:49
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Dizayi, Erbil merkezli "Kürdistan TV" kanalına, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"PKK, fakirlerin evini yıkıyor ve haraç alıyor." diyen Dizayi, PKK'nın "Mahmur'da, Sincar'da, Kerkük'ün yakınlarına kadar ve Hanekin'de sorun yarattığına" dikkati çekti.

IKBY'li yetkili, PKK'nın IKBY'de kendisini bir alternatif olarak dayattığına işaret ederek, şunları söyledi:

"En başından sormalıyız ki PKK'nın bu bölgelerde ne işi var? Kürdistan Bölgesi Hükümeti, seçilmiş bir hükümettir ve o sorumludur bu bölgelerde. PKK, Kandil ve Kandil yamacı gibi bu bölgelerde kendisini bir alternatif olarak görüyor ve bölgelerin isimlerini değiştiriyor. Bu kabul edilemez. Acaba kim bu bölgelerin isimlerini değiştirme, kendi güçlerini dayatma ve halktan haraç alma hakkını vermiş?"

PKK NEDENİYLE 800 KÖY YENİDEN İNŞA EDİLEMEDİ

IKBY Başbakanı Barzani, 27 Şubat 2021'de Fransa'da yayın yapan France 24 kanalına yaptığı açıklamada, PKK nedeniyle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini belirterek, bölgede PKK'nın varlığına müsamaha göstermeyeceklerini vurgulamıştı.

"PKK maalesef IKBY yetkililerinin iyi niyetinden yararlandı." diyen Barzani, terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini dile getirmişti.

Barzani, "Bazen çiftçilerin, topraklarına erişimi engelleniyor. Çoğu zaman köylerden sınır dışı bile ediliyorlar. Bu yüzden bu durumun tırmanmamasını umuyoruz. Umuyoruz ki, PKK bu bölgedeki askeri varlığının kimseye hizmet etmeyeceğini anlayacaktır. Buna kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz." diye konuşmuştu.

YORUMLAR 34
  • mysti 2 yıl önce Şikayet Et
    okuz oldu ortaklik bitti mi. suriyenin kuzeyinde bagimsiz bir devlet kuracak bizimle birlesip akdenize inecegiz diye hayaller kurup her turlu destegi veriyordunuz. hatta o kadar emindiniz ki bagimsizlik icin referandum bile yapmistiniz Turkiye adami boyle morartir işte ..
    Cevapla
  • memet 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK çok vahşi, faşist bir örgüttür. Kaba, barbar, zalim bir taşeron yapılanmadır. Gittiği yere kan, göz yaşı ve büyük acılara sebebiyet verir. Gerçekten çok tehlikeli. Allah bizi bu zalimlerin belasından korusun.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz Barzani’nin de tarihinizi de biliriz. Tarihi "dede Barzani fotoğraflarına bakalım" yanlarındakiler kimler.İsrail MOSSAD ajanları..!? Daha düne kadar " - PKK sizin bölgenizde nasıl lojistik destekleniyor, izin vermeyin" dendiğinde, "hep duyarsız kalan" kimdi acaba? İsrail ve ABD'nin "petrol hevesleri ve vadedilmiş toprakları" adına "Kürtlerin İsraille aynı ırkdan geldikleri, hep destekleneceği, son olarak da sözde İŞİD’le mücadelede ABD kara gücü" gazın ve "Kerkük' ü de ilhak çabalarınızı" hep bu devlet kaydetti. Boş laflara karnımız tok !!?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende mücadele et o halde.
    Cevapla
  • BAYBURT'LU RECEP 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz orda ne işe yarıyorsunuz? Ne halt yiyorsunuz? Siz desdeklemeseniz o it sürüsü çoğalmazdı. Şimdi ne oldu ayağınızamı bastılar. Topunuzun kökü kurusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar