Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, Metro, Marmaray, Tramvay ve Otobüslerde...

Ramazan Bayramı boyunca toplu taşıma araçları ücretsiz olacak mı? İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehir Belediyelerinde yaşayan milyonlarca yurttaş aynı soruyu soruyor. Hatırlanacağı üzere, son olarak 23 Nisan Cumartesi günü toplu taşıma araçları ücretsiz hale getirilmişti. Peki, Ramazan Bayramında Metrobüs, metro, Marmaray, tramvay, otobüs, Başkentray ve İzban bedava mı? Diğer taraftan, köprülerin durumu da merak ediliyor. İşte son bilgiler...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, Metro, Marmaray, Tramvay ve Otobüslerde...
Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, Metro, Marmaray, Tramvay ve Otobüslerde...
GİRİŞ 02.05.2022 16:54 GÜNCELLEME 02.05.2022 16:54

Ülkemizde yeniden Ramazan Bayramı coşkusu yaşanıyor. Bayramı sevdikleriyle ve ailesiyle beraber geçirmek isteyen yurttaşlar da toplu taşıma araçlarını kullanacak. Bundan ötürü, Bayram boyunca Metrobüs, Marmaray, metro, İZBAN, Başkentray, tramvay ve otobüs gibi araçların ücretsiz olup olmadığı araştırılıyor. Bunun haricinde, özel taşıtı bulunan vatandaşlar da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde nasıl bir aksiyon alınacağını merak ediyor. 26 Nisan Salı günü vatandaşın merakını giderecek o açıklama, Resmi Gazete aracılığıyla yapıldı. İşte, toplu taşıma araçlarındaki son durum...

Toplu Taşıma Ücretsiz Mi? Marmaray, Başkentray, İZBAN

Resmi Gazete'nin 26 Nisan Salı günü yayınlanan nüshasıyla beraber, toplu taşıma araçlarının Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz olacağı öğrenildi. Kararda, Başkentray; İZBAN ve Marmaray da yer alırken, uygulamanın yapılacağı tarihlerde paylaşıldı. Buna göre, Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece, saat 00.00 itibariyle üç ulaşım aracı da ücretsiz olarak hizmet verecek. 

Ramazan Bayramı toplu taşıma

Otobüs ve Metrobüs Paralı Mı Olacak?

26 Nisan tarihli kararın devam eden bölümünde, otobüs; metrobüs, tramvay ve benzer ulaşım araçlarının 4 Nisan gecesine kadar ücretsiz hizmet vereceği bilgisi yer alıyor. Vatandaşlar, herhangi bir ödeme yapmadan yaşadıkları şehirdeki tüm toplu taşıma araçlarından istifade edebilecek.

Köprü ve Otoyollardaki Son Durum

Ramazan Bayramı öncesinde toplu taşıma araçları kadar köprü ve otoyolların durumu da merak ediliyordu. Tıpkı önceki dönemlerde de olduğu gibi bu Bayramda da Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş yapılmaya devam edilecek. Yani, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ücretsiz hizmet verecek.

Köprü ve otoyollar ücretsiz mi?

1 Mayıs Pazar Günü Ulaşım Bedava Mı?

Resmi Gazete'deki açıklama metninde, 1 Mayıs Pazar gecesinden başlayıp; 4 Mayıs Çarşamba gecesine kadar ücretsiz ulaşım hizmetinin verileceği söylenmişti. 1 Mayıs Pazar günü için şimdilik sadece İstanbul'da ulaşım ücretsiz olacak. İşçi Bayramı esnasında, İETT'ye bağlı araçların kullanımı için ödeme yapılmayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Antony Blinken'a büyük şok! Canlı yayında haykırdı: Gazze kasabı
Süleyman Soylu'dan Özgür Özel'e cevap!