Bayramda marketler açık mı? A101, ŞOK, BİM, Migros ve Tarım Kredi Kooperatif Market çalışıyor mu?

İnsanların günlük hayatta en temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği yerlerin başında marketler geliyor. Bu sebeple, "Ramazan Bayramı'nda marketler açık mı?" sorusu gün içerisinde milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ülke genelinde üç günlük resmi tatile gidilmesi sebebiyle, A101, ŞOK; BİM, Migros ve Tarım Kredi ve Kooperatif Market gibi yaygın şubeleri bulunan kurumların çalışma saatleri araştırılıyor. Peki, Bayram esnasında marketler nasıl bir çalışma programı izleyecek?

Bayramda marketler açık mı? A101, ŞOK, BİM, Migros ve Tarım Kredi Kooperatif Market çalışıyor mu?
Bayramda marketler açık mı? A101, ŞOK, BİM, Migros ve Tarım Kredi Kooperatif Market çalışıyor mu?
GİRİŞ 02.05.2022 19:00 GÜNCELLEME 02.05.2022 19:03

Gıda, kozmetik; kişisel bakım ve diğer ihtiyaçların temel durağı olarak bilinen marketler, Ramazan Bayramı'nda çalışıyor mu? Ülkemizde etkin olarak faaliyet gösteren Tarım Kredi ve Kooperatifleri Marketleri, Migros; A101, BİM ve ŞOK; Bayram boyunca nasıl bir çalışma programını takip edeceği merak edilen başlıklar arasında. Her gün yüz binlerce insanı mağazalarında ağırlayan bu kurumlar; bilindiği üzere Covid-19 kısıtlamalarının uygulandığı dönemde dahi kısıtlı da olsa faaliyetlerini sürdürmüştü. Lakin, Ramazan Bayramı'nın ülke genelinde 3 günlük resmi tatil olarak geçtiği bilinen bir gerçek. İşte, Türkiye'de yaygın bir şekilde bulunan market zincirlerinin açılış ve kapanış saatleri...

Marketler Çalışıyor Mu?

Ülkemizde faaliyet gösteren zincir marketlerin tamamı; esnaf ve KOBİ girişimlerinin de büyük bir bölümü Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü dahil olmak üzere faaliyetlerini devam ediyor. Bayramın 2'nci ve 3'üncü günlerinde de bakkal; market ve süper market gibi oluşumlarda hizmet verilmeye devam edilecek. Yüz binlerce yurttaş, en az marketlerin açık olup olmadığı bilgisi kadar çalışma saatlerini de araştırıyor.

Ramazan Bayramı'nda Marketlerin Çalışma Programı 2022

Ramazan Bayramı boyunca ülkemizdeki tüm marketler, normal çalışma saatleri içerisinde vatandaşa hizmet verecek. Yani, sabah saat 09.00 itibariyle açılıp akşam 21.00'e kadar satış yapılacak. 21.00'den itibaren; diğer günlerde olduğu gibi kepenk indirilecek.

Market çalışma saatleri

Lakin, 3 günlük süreç boyunca marketler normal çalışandan daha az çalışan sayısıyla hizmet verebilir. Bundaki temel gerekçenin de, izin tarihlerinin dağılımıyla doğrudan alakalı olduğu biliniyor. Marketler de, tıpkı hastaneler; karakollar, itfaiyeler, fırınlar ve benzeri kurumlar gibi günlük hayatta kritik rol oynaması sebebiyle resmi izin günlerinde de çalışabiliyor.

Hangi Market Ne Zaman Açılıp Ne Zaman Kapanıyor?

Türkiye'de her gün binlerce insanın ihtiyacını karşılayan birden fazla market markası bulunmaktadır.

Market açılış kapanış saatleri

Bu kurumların büyük çoğunluğunun özel statüde olması sebebiyle çalışma saatlerinde farklılıklar yaşanacağı düşünülebilir. İşte, ülkemizdeki bazı marketlerin açılış ve kapanış saatleri...

Ramazan Bayramı'nda Marketlerin Çalışma Saatleri
MARKET ADI ÇALIŞMA SAATLERİ
TARIM KREDİ VE KOOPERATİF MARKET 09.00 - 21.00
BİM 09.00 - 21.00
ŞOK 09.00 - 21.00
A101 09.00 - 21.00 (Farklılık gösterebiliyor)
MİGROS 14.00 - 22.00 (Her mağazada farklılık gösterebiliyor)
CARREFOUR 09.00 - 21.00 (Her mağazada farklılık gösterebiliyor)
ÇAĞRI 09.00 - 22.00

Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Kurban Bayramı ile beraber her yıl resmi bayram statüsünde kutlanılan Ramazan Bayramı, 3 gün sürmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 2 Mayıs Pazartesi günü başlayan Ramazan Bayramı, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günleri devam edecek. 5 Mayıs Perşembe günü de sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akrabalarını belediyeye dolduran CHP’li başkandan akla ziyan savunma!
Yeni dönem başlıyor! Kabul etmeyen yolcu uçağa binemeyecek