Gezi provokasyonunun terör bağlantıları deşifre oldu!

Gezi Parkı eylemlerine katılan 26 kişinin terör bağlantıları Cumhuriyet savcısının ek mütalaasında yer aldı. Bilirkişinin de raporu sonucunda, şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmaları istendi.

Gezi provokasyonunun terör bağlantıları deşifre oldu!
Gezi provokasyonunun terör bağlantıları deşifre oldu!
GİRİŞ 03.05.2022 12:06 GÜNCELLEME 03.05.2022 12:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul'da 27 Mayıs 2013'te başlayan 'Gezi Parkı' protesto eylemleri 31 Mayıs 2013'te Ankara'ya sıçradı. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 26 kişi hakkında 'Terör örgütüne üye olmak', 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet', 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Görevi yaptırmamak için direnmek', 'Devletin egemenlik alametlerini aşağılama' ve 'Mala zarar vermek' suçlarından iddianame hazırlandı.

BERAATLERİ İSTENMİŞTİ

Sabah'ın haberine göre; Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 26 Mart 2020'deki esas hakkındaki mütalaasında sanık Mahir Çağlar hariç bütün sanıklar hakkında 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet', 'Terör örgütü Propagandası yapma', sanıklar Eren Tayşan, Mazlum Demir, Yoldaş Aydın hariç diğer sanıklar hakkında 'Görevi yaptırmamak için direnme', ile sadece sanıklar Eren Tayşan, Mazlum Demir, Yoldaş Aydın hakkında 'Devletin Egemenlik Alametlerini Alenen Aşağılama' ve 'Mala zarar verme' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Mütalaada, sanık Mahir Çağlar hariç dosyadaki 25 sanık hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan beraat kararı istendi.

Almanya'nın skandal hamlesi sonrası Çavuşoğlu'ndan sert açıklama: Hadlerini bildirdik!Almanya'nın skandal hamlesi sonrası Çavuşoğlu'ndan sert açıklama: Hadlerini bildirdik!

Yıllarca 'karda yürüyüp izini belli etmeyen' Osman Kavala bu kez sobelendi! Yıllarca 'karda yürüyüp izini belli etmeyen' Osman Kavala bu kez sobelendi!

EK MÜTALAADA ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı mahkemeye ek mütalaasını sundu. Mütalaada, dosyaya giren bilgi ve belgeler, beyanlar, duruşma tutanakları ve sanıklar hakkında ayrı ayrı tanzim edilen bilirkişi raporlarının dikkate alındığı ve sanıklara isnat edilen suç ile terör örgütleriyle irtibatlarının ayrı ayrı değerlendirildiği ifade edildi.

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan beraati talep edilen sanıkların yapılan inceleme sonucunda, THKP/C Dev-Yol Devrimci Gençlik, TKİP (Türkiye Komünist İşçi Partisi-Leninist), DHKP/C, DSİH (Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi), MLKP (Marksist Leninist Komünist Partisi), THKP/C/TKKKÖ (Türkiye Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü), TİKB (Türkiye İhtilalcı Komünistler Birliği), THKP/C - Direniş Hareketi (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi), TKEP-L (Türkiye Komünist Emek Partisi-Leninist) silahlı terör örgütü üyesi olduklarının belirlendiği kaydedildi.

Sanıkların söz konusu silahlı terör örgütlerinin amblemini taşıyan gruplarla hareket ettiği, güvenlik güçlerine, kamu ve özel şahıslara ait işyerlerine taşlı, sapanlı, sopalı saldırı eylemi gerçekleştiren eylemci grupların içerisinde aktif olarak yer aldıkları, terör örgütlerinin maksadı ve talimatları doğrultusunda sürekli, çeşitli ve yoğun olarak eylem ve faaliyetlerde bulundukları, bu sebeple 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmalarına karar verilmesi talep edildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 7
  • Arif Özçelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin iç ve dış güvenliğine yönelik ve masum suçsuz vatandaslara yönelik saldırı yapan kişilere daha ağır ceza verilmeli bu tür suçları sabit olan kişilere beret kararı veren hakimlerin de takibe alınması lazım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam istiyoruz idam
    Cevapla
  • canturk 1 yıl önce Şikayet Et
    devrim yoldas mazlum isimlerinin gectığı kım varsa hepsını takıbe alın bunlar bu ısımlerle takılıyor dıye dusunuyorum uc ısım ozellıkle her olayda solcu grupların bu uc ısmı on plana cıkıyor dıye dusunuyorum
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gezi Hainliğine Bilerek katılanlarada artık Davalar açılması lazım .. Çünkü Kavalanın Müebbet Ceza alması Emsal teşkil eder
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    gecikan adalet adalat değildir. her şey kamera önünde oldu. binlerce araç yaktılar, bu gün mecliste olanlar var. nerede ise dokuz yıl olmuş tezkere yeni hazırlanmış. yakında hükümet değişir ve bu adamları kahraman ilan ederler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki