15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve AŞTİ'de bayram dönüşü hareketliliği

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar kente dönüşte 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve AŞTİ'de yoğunluk oluşturmaya başladı.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve AŞTİ'de bayram dönüşü hareketliliği
15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve AŞTİ'de bayram dönüşü hareketliliği
GİRİŞ 04.05.2022 21:41 GÜNCELLEME 04.05.2022 21:42

Hafta sonu ve 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinin birleşmesiyle 29 Nisan cuma akşamından itibaren şehir dışına çıkan vatandaşlar kente dönüyor.

Memleketlerinden ya da tatil beldelerinden otobüsle dönüş yapan vatandaşlar, otogarda hareketlilik oluşturdu.

Bir otobüs firmasında görevli olan Alaattin Çendek, eskiye nazaran otobüslerde yoğunluk olmasa da bayram dolayısıyla tüm biletlerin satıldığını söyledi.

Çendek, "Bayram tatili bittiği için vatandaşlar dönüyor. Ek seferler düzenleniyor. Anadolu'dan İstanbul'a geliş biletleri satıldı, yetmediği yerlerde de ek seferler açılıyor." dedi.

Şehirler arası otobüs şoförü İsmail Özdemir, "İnsanları bayramlaşmaya götürüyoruz, mutlu oluyoruz. Bayram mutluluğunu böyle yaşıyoruz ama biz bayram yapamadık henüz." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'dan gelip İzmit'e gittiğini söyleyen yolculardan Tuğrul Gence, bayram vesilesiyle kız arkadaşının ailesiyle tanışıp bayramlaşacağını belirterek, "El öpüp tanıştıktan sonra geri döneceğim. Bileti kolay buldum." dedi.

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde otobüs ve yolcu yoğunluğu
AŞTİ'de vatandaşların rahat ve huzurlu bir yolculuk yapabilmesi için güvenlik önlemleri artırıldı. Özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra polis ekipleri de terminalde görev aldı.

Bayram tatilini Şanlıurfa'da ailesinin yanında geçiren Esma ve Tayfun Tektaş çifti, koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının büyük oranda kalkmasıyla sevdikleriyle yüz yüze bayramlaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Mehmet Fatih Özcan da askerlik görevini tamamladıktan sonra bayram tatili için memleketi Kocaeli’ye gittiğini söyledi. Trafiğe kalmamak için bayramın son günü iş yerinin bulunduğu Ankara’ya dönmeye karar verdiğini belirten Özcan, "Yollar çok güzeldi, son gün olduğu için çok fazla yoğunluk yoktu." dedi.

Ankara Üniversitesinde öğrenim gören sınıf arkadaşları Kağan Şahin ve Kağan Baş da bayram tatilini memleketleri Kayseri’de geçirdiklerini belirtti.

Ailesi ve yakınlarıyla özlem giderdiğini dile getiren Kağan Baş, bu süreçte başkenti çok özlediğini vurguladı.

Vize sınavlarından önce tatilin kendilerine çok iyi geldiğini söyleyen Kağan Şahin de "Ankara’yı çok seviyoruz. Burada yaşamanın keyfi başka. Yoğunluğa yakalanmamak için bugünden gelmeye karar verdik. Otogardaki yoğunluğu görünce doğru bir karar vermişiz." diye konuştu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Birinci Dünya Savaşı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? İşte yayınlanan rakamlar...
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!