Diyarbakır'daki evlat nöbetinde aile sayısı 286 oldu

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı çocukları için nöbet tutan ailelerin sayısı, 286'ya yükseldi. Kızı Güneş için Kars'tan gelen Faik Karahan, "29 yaşındaydı, kandırdılar ve götürdüler. Kızımı almadan gitmeyeceğim" dedi.

Diyarbakır'daki evlat nöbetinde aile sayısı 286 oldu
Diyarbakır'daki evlat nöbetinde aile sayısı 286 oldu
GİRİŞ 05.05.2022 13:49 GÜNCELLEME 05.05.2022 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 976 gündür sürdürülen nöbette bugüne kadar 35 aile, çocuklarına kavuştu.

2018 yılında 'Kıbrıs'a çalışmaya gidiyorum' diyerek evden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen kızı Güneş için Kars'tan gelen Faik Karahan ile nöbet tutan aile sayısı, 286'ya yükseldi.



Nöbet tutan diğer aileler tarafından karşılanan Faik Karahan, "Kızım 29 yaşındaydı, kandırdılar ve götürdüler. Kızımı almadan gitmeyeceğim. Burada nöbetteyim. Annesi de çok hasta. Pişman olsun ve dönsün. Gelmeyene kadar da buradan gitmeyeceğim. Kim seni kandırdı ve götürdüyse de onları devlete havale ediyoruz. HDP kandırdı, gitti" dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • KİMİMBEN 1 yıl önce Şikayet Et
    Annecim bende bir kürdüm bu partiyi dışardan biri gelip kurmadı biz oylarımız la kurduk şimdi ceremesini çekiyoruz yani kendimizi kınayalım birazda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!