Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu!

İçişleri Bakanlığı, sığınmacılara yönelik açıklamaları nedeniyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu!
Ümit Özdağ hakkında suç duyurusu!
GİRİŞ 11.05.2022 17:37 GÜNCELLEME 11.05.2022 17:37
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Özdağ'ın açıklamalarının, basın ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı, kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek mahiyette olduğu, halkı yabancılara karşı kin ve tahrike yönlendirdiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığının suç duyurusu dilekçeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna ulaştı.

Özdağ'ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaların yanı sıra yazılı ve görsel medyaya yansıyan değerlendirmelerine yer verilen dilekçelerde, sığınmacılar üzerinden toplumsal barış ve huzurun hedef alındığı belirtildi.

Ümit Özdağ'ın açıklamalarının basın ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunulan dilekçelerde, "Söz konusu açıklamaların, halkı yabancılara karşı kin ve tahrike yönlendirdiği, demokratik toplum gerekleriyle bağdaşmayan, kamu barışını, kamu düzenini ve kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek mahiyette olduğu açıktır" değerlendirmesine yer verildi.

Dilekçelerde, Ümit Özdağ hakkında, savcılık makamınca resen tespit edilecek suçlardan dava açılması talebinde bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 71
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Ümit faşisti nin yadaşları! Ülkeye suriye den giren kayıtdışı para belki 50 miltar dolardan fazladır. Ağa babalarınız 20 yılda gezi parkı, 15 temmuz, hendek olayları vb. verdikleri zarar 1 trilyon dolardan fazladır. Biraz insaf vicdan
    Cevapla
  • Ayhan Küçükkara 1 yıl önce Şikayet Et
    Memleketinde savaştan korkup buraya KAÇAN korkaklar burada terör estiriyor, mafyacılık oynuyor. Bizde kuzu kuzu gidip onlara ev yapıyoruz. Oh ne âlâ. 2023 son. Topunuz gideceksiniz. Size tavsiyem kendiniz içinde suriyede ev yapın. Bir gün lazım olur
    Cevapla
  • Ayhan Küçükkara 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden adamı suçluyorsunuz. Türkiyenin en az 50 milyar doları uçtu gitti. Kimin için. Cevap verin. Korkak gibi ülkesini terk edip kaçanlar için. Biz neden 15 temmuzda kaçmadık. 50 milyar dolar çöpe gitti yetmedi şimdide beylere ev yaptırıyoruz. Senin vatandaşın ev alabilmek için gecesini gündüzüne katıp çalışsın sonra faiz düşürdük diyerek ev fiyatlarını yüzde 30 40 yükseltin. Vatandaşı ezin. Maaşlara zam yapıyoruz diye sembolik bir zam verin. Sonra gidin suriyede kürtlere ve araçlara ev yapın. Defolsun yabancılar. İstemiyoruz artık. Misafirliğinde bir âdâbı vardır. Bunlar artık sırtımızda kambur olmaya başladı.
    Cevapla
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    G.Zekalı ülkeye suriye den giren kayıtdışı para belki 50 miltar dolardan fazladır. Ağa babaların 20 yılda verdiği gezi parkı, 15 temmuz, hendek olayları vb verdikleri zarar 1 trilyon dolardan fazladır. Biraz insaf vicdan
    Cevapla
  • ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    geldikleri gibi giderler sığınmacılar ve hükümettekiler
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada şuan yaşanan krizler Türkiye için tarihi fırsat. Bizim için ikinci tarihi fırsat Suriyeli ve Afgan mültecileri MİT eşliğinde Adalar Denizindeki çalınmış adalarımıza, Batı Trakya'ya ve Kıbrıs'a demografinin tamamen Müslümanlaştırılması için yerleştirmemiz lazım. AB-D'ye yapılan ticaret olabildiğince minimum seviyeye indirilmeli ki ambargolardan etkilenmeyeliim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini