Metro saldırganından pes dedirten savunma: Suçu savcıya attı

İstanbul'da metroda elindeki bıçakla tartıştığı kadınları tehdit eden Emrah Yılmaz, ifadesini alan savcıyı ayrımcılık yaparak aleyhinde delil toplamakla suçladı.

Metro saldırganından pes dedirten savunma: Suçu savcıya attı
Metro saldırganından pes dedirten savunma: Suçu savcıya attı
GİRİŞ 13.05.2022 15:59 GÜNCELLEME 13.05.2022 15:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kadıköy Tavşantepe metrosunda 24 Kasım 2021 tarihinde Emrah Yılmaz elinde bıçakla dehşet saçmış, metroda tartıştığı kadınlara yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler sarfedip bıçak savurmuştu. Olay sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında saldırgan adam hakkında 5 ayrı suçtan 18 yıl 3 ay kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

DAHA ÖNCE DE CEZAEVİNDEN KAÇMIŞ

İstanbul Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Emrah Yılmaz SEGBİS sistemiyle katılırken taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme, sanığın cezai ehliyetine ilişkin muayane işlemlerinin tamamlandığını ancak Adli Tıp raporunun henüz dosyaya dönmediği belirtti. Ayrıca sanığın önceden 'Hükümlüyken kaçma' suçundan ceza aldığını açıkladı.

BU SEFER SUÇU İFADESİNİ ALAN SAVCIYA ATTI

Tutuklu sanık Emrah Yılmaz, savunmasında "Benim ifademi alan bayan savcı cinsiyet ayrımcılığı yapmıştır. Ben adliyeye ilk getirildiğim gün bana çok kötü davranıldı. Orada benim yaşadıklarım değil hep aleyhime olan deliller toplandı, olaya tek taraflı bakıldı. Ortada bir suç varsa mutlaka cezası olacaktır ama kaç aydır burada benim akli dengem ölçülmeye çalışılıyor, metrodaki görüntüler çözümlenmiyor" ifadelerini kullandı.

SANIK AVUKATINDAN ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU İDDİASI

Sanık avukatı beyanında müvekkilinin yaşanan olaydan ötürü pişman olduğunu söyleyerek "Olayın sadece dosyada adı geçen 4 kişi arasında olduğunu düşünmüyorum. Çünkü olayın yaşandığı yer oldukça kalabalık. Antisosyal kişilik bozukluğu olmasından dolayı kullandığı ilaçlar raporlarla sabittir ve daha önceden uyuşturucu kullandığı için bunun eksikliğini yaşamaktadır. şeklinde konuştu. Ben müvekkil için tahliye değil ancak ev hapsi ya da bir hastaneye yatırılmasını talep ederim" dedi.

"CEZAEVİNDEN BİLE KAÇAN BİRİNİN SUÇ İŞLEME KASTI YOĞUNDUR"

Müşteki avukatı ise beyanında sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğunu, müştekilerin sanığa karşı herhangi bir hakaret ya da saldırı eylemlerinin olmadığı belirterek "Deliller tam toplanmamıştır ve sanığın yoğun olarak suç işleme kastı vardır. Ayrıca sanık önceden cezaevinden kaçmaya çalıştığı için ceza almıştır. Bu nedenlerden dolayı tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Mahkeme duruşma sonu tutuklu sanık Emrah Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 10
  • Erkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Savcı lehte delilmi toplasın?
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam hem Suçlu Hem de Güçlü. Bu adama öyle bir ceza verin ki bir daha eline bıçak almasın.
    Cevapla
  • Sahipsiz Ülkem 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM sen bizi koru, ne manyaklarla birlikte yaşıyoruz !..
    Cevapla
  • ADALET 1 yıl önce Şikayet Et
    uyuşturucu kullandığı için pozitif ayrımcılık mı yapacağız yani toplum huzurunu boz hemde metro gibi yere ekmek bıçağı ile gel kadınlara bıçak çek sonrada savcıyı ve karşı cinsi suçla bunun gibiler için polise silah kullanma yetkisi verilmeli acilen
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa'da yada Amerika'da olsa şimdi yaşanıyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi