Bakan Kurum'dan Millet Bahçesi açıklaması: Türkiye'nin en büyüğü olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak millet bahçesinin ilk fidanlarıyla buluşmak için gün saydığını bildirdi.

Bakan Kurum'dan Millet Bahçesi açıklaması: Türkiye'nin en büyüğü olacak
Bakan Kurum'dan Millet Bahçesi açıklaması: Türkiye'nin en büyüğü olacak
GİRİŞ 15.05.2022 18:33 GÜNCELLEME 15.05.2022 22:10
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en büyük millet bahçesinde fidan dikim töreni hazırlıkları sürüyor

 Bakan Kurum, fidan dikim töreninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirileceğini kaydetti.

Türkiye’nin en büyük millet bahçesinde yapılacak fidan dikim töreninin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılacak millet bahçesi ile ilgili resmî sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapacağımız Türkiye’nin en büyük millet bahçesi, ilk fidanlarıyla buluşmak için gün sayıyor.” diyen Bakan Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapacağımız fidan dikim töreni için hazırlıklarımıza heyecanla devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Bakan Kurum paylaşımında, “Tamamlandığında Dünya’nın en büyük yeşil alanlarından biri olacak millet bahçemiz, 132 bin 500 ağacıyla İstanbul'un merkezinde 5 milyon 61 bin metrekarelik bir yeşil koridora dönüşecek. İstanbul’a nefes aldıracak.” bilgisini verdi.

Murat Kurum, “Millet bahçemiz iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadelemize güç katacak, İstanbul’un en merkezi afet toplanma alanı olacak.” dedi.

“#85MilyonunBahçesi” etiketini kullanan Kurum paylaşımını, “İstanbul #85MilyonunBahçesi ile daha da güzelleşecek. Milletimize hayırlı olsun. 2053 vizyonumuzun en iddialı hedeflerinden biri olan Yeşil Kalkınma Devrimi doğrultusunda durmadan, yılmadan çalışmaya; ülkemizi yeşillendirmeye devam edeceğiz.” şeklinde sonlandırdı.

KAYNAK: HABER7
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 27
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika yapında millet istihdam edilsin bari. Sokaktaki bir çöp konteynırına bir günde 150 adet hurdacı toplayıcı karıştırıyor. Tatile birlikte gelen Amcamın Hollandalı arkadaşı her gün hayretler içinde bakıyormuş bu toplayıcılara. Toplayıcıların üzerlerindeki elbiseleri bir görseniz sanki 2. dünya savaşındaki aç sefil halka benziyor. 3 harfli Marketlerin Son kullanım tarihi geçip de gece saat; 9,00 dan sonra çöpe attığı yiyecekler kapanın elinde kalıyor kediler aç kalıyor.
    Cevapla
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet camisi yapılsın.
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Ac kapa yontemi ile alta dunyanin en buyuk yeralti AVM si fuar alanlari ustu millet bahcesi yesil alan olmali cikan harfiyat florya sahilinde cruvazier liman Ve oteller yapilir boylelikle bavul turizmi canlanir fuar alanlari olur Yap islet devret yontemi icinde yapilir
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    icinde etkinliklerin olacagi bolumler de olsun InshaAllah acik alan tiyatrosu oyun sahalari sanat gosterileri spor gosteri gibi
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel hayırlı olsun güvenlik us pılanda olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsunspor - Trabzonspor! CANLI
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor