Nisa bebeğin ismi değiştirildi

Pendik'te Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın terk edilmiş halde bularak süt annelik yaptığı ve Nisa adını verdiği bebekle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.05.2022 09:18 GÜNCELLEME 16.05.2022 09:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Pendik'te geçtiğimiz mart ayında Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın terk edilmiş halde bularak süt annelik yaptığı ve Nisa adını verdiği bebeğin mahkeme tarafından adının değiştirildiği öğrenildi. Öte yandan Türkiye'nin günlerce konuştuğu bebeğin biyolojik annesi Ebru S.'nin annesinin, babasının kim olduğunu bilmediği torununa bakamayacağını söylediği ortaya çıktı. 

KAÇARAK DİNİ NİKAH KIYDI

Kök hücre nakli yapılan ve nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği elde etme işlemi için süreç başlatılan Nisa bebeğin tutuklu annesi Ebru S.'nin hayatına dair bazı detaylar ortaya çıktı. Ebru S., 2019'da tanıştığı Uğur T. ile, ailesi izin vermese de kaçarak dini nikah kıydı. Ebru S.,'nin annesi eşinin kızmasına rağmen kızıyla iletişimi koparmadı.

ŞİDDET GÖRÜP EVDEN AYRILDI

Ebru S., Uğur T.'nin 9 kişilik ailesiyle yaşarken bir bebek dünyaya getirdi. Ancak şiddet gördüğünü belirtip bebeğini bırakarak evden ayrıldı.

ANNEANNE BEBEĞİN BAKIMINI KABUL ETMEDİ

Ebru S.'nin annesinin, kızının her daim yanında olduğunu ancak babasının kim olduğunu bilmediği torununa bakamayacağını belirterek Nisa bebeğini bakımını kabul etmediği öğrenildi. Üstelik anneanne, öz kızı Ebru S. için, "Sokakta kalmasındansa cezaevinde kalması onun için daha iyi" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, Nisa bebek hakkında bakım ve sağlık tedbiri alınmasını, yaşına ve durumuna uygun bir kuruluşa nakledilme durumunun ise değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koydu.

MAHKEME NİSA BEBEĞİN ADINI DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan Nisa Mihriban Y. olarak konulan isim, tespit üzerine Ebrar Nil S. olarak değiştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise, bebeğin korunmaya muhtaç çocuk statüsünde değerlendirilip acil koruma altına alınmasını talep etti.

Bakırköy Çocuk Mahkemesi, Nisa bebeğin acilen koruma altına alınmasına, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yaş durumuna uygun bir kuruma yerleştirilmesine karar verdi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    büşranın bebek üzerinden sırft takip sayısını artırmak için sömürdüğünü şiddetle kınıyorum.
    Cevapla
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık türbanlılardan utanıyorum efendimizin hadis-i şerifi ortaya çıktı! yazık ortalık özgürlük adı altında muhalefetin bağırtısı sayesinde kızlarımızın erkeklerin bilmem kaçıncı takıldığı kız oluyor!kimse evlenmek istemiyor çünkü ortalık aptal kız dolu yazık avrupda bile bu durum yok
    Cevapla
  • kemal kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    en korunmasız en zayıf kişilerin uygulanan adalet ne kadarsa memleketette adalet okadardır .
    Cevapla
  • Serpil 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizleri ıslah etsin uyanış lütfetsin toplum olarak.
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailesi izni olmadan evlilik yapanlara çok üzülüyorum sonuç ortada
    Cevapla
  • Vicdan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sozde nikah kıymış. Sadece kadina yuklenecegine, gercek suçluların tümünü görseniz daha dogru olmaz mi? Baba nerde, niye soran yok, sorumluluk sadece herkesin reddettiği siddet uyguladığı kadina mi ait. Akil izan biraz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın