Eylem hazırlığındaki 'canlı bomba' yakalandı!

Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı “canlı bomba”, Şanlıurfa TEM ekiplerince yakalandı. Yakalanan terörist ile birlikte bu yıl DEAŞ’ın yapmayı planladığı 10’uncu canlı bomba eylemi engellenmiş oldu.

GİRİŞ 16.05.2022 11:53 GÜNCELLEME 16.05.2022 12:39
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yurtiçinde teröristlere yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı “canlı bomba”, Şanlıurfa TEM ekiplerince yakalandı. Yakalanan terörist ile birlikte bu yıl DEAŞ’ın yapmayı planladığı 10’uncu canlı bomba eylemi engellenmiş oldu.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası kapsamında el koyulan flash bellek içeriğindeki inceleme sonucu DEAŞ terör örgütüne ait çok sayıda örgütsel döküman tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmada, örgütsel dökümanların çözülmesiyle operasyon başlatıldı. İl TEM Şube Müdürlüğü'nce 'Ebi Enes El Kahtani' kod adlı terörist Beşşar El Mızhen, Şanlıurfa'da yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada, çok sayıda dijital materyale el koyuldu. Açıklamada, "Teröristin DEAŞ terör örgütüne sözde biat ettiği ve örgütün sözde Şam vilayeti üst düzey yöneticileriyle irtibat kurarak istişhad (canlı bomba) eylemi yapmak istediği, önümüzdeki süreçte örgüt adına ülkemizde canlı bomba, yalnız kurt faaliyetlerinde bulunacağı belirlendi" denildi. 

Yakalanan teröristle birlikte bu yıl DEAŞ’ın yapmayı planladığı 10’uncu canlı bomba eyleminin engellendiği kaydedildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bombayı vücuduna bağlayıp Cehenneme postalayınız, herkes muradına ersin LÜTFEN !..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu SADAT ı sıkıştırınca eğittikleriniz deşifre oldu diye toplamaya mı başladınız. Her seçim zamanı aynı provakasyon yeter, kanla siyaset olmaz. İnsafınız kurusun.
    Cevapla
  • vatandaş51 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatbikatlarda canlı hedef olarak kullanın, işe yarasın. Hapse atıp besleyeceksiniz. Nasıl bir mantık beslemek anlamıyorum...
    Cevapla
  • Mehmet66 1 yıl önce Şikayet Et
    Patlatın vatan hainini..
    Cevapla
  • vaybe 1 yıl önce Şikayet Et
    her yer bunlarla dolu sayenizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı