Konya'da korkutan salgın: 1200 kişi aynı belirtilerle hastaneye gitti

Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde dün, bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvuranların sayısı 1200’ü aştı. Bölgedeki su hatlarından numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

GİRİŞ 16.05.2022 13:52 GÜNCELLEME 16.05.2022 14:03
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde, cumartesi gece yarısından itibaren ilçe devlet hastanelerine bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle 1200’den fazla kişi hastanelere başvurdu.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ereğli ve Halkapınar Devlet Hastanesi’nde yaşanan yoğunluk bu sabaha doğru azaldı. Hastanelere başvuranlar  taburcu edilirken, sağlık durumlarının da iyi olduğu ifade edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ereğli Belediyesi ekipleri, bölgedeki su hatlarından numuneler alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. İleriki günlerde, bulantı, kusma ve ishal şikayetlerinin nedeninin netlik kazanacağı belirtildi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Arıtma cihazı hikaye uzmanlar kesinlikle önermiyor suyu öldürüyor su canlı ....
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha ivrize sadece rakı içmek için gideceğim a dostlar
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    İçme sularındaki amip kaynaklı mevsimsel
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu vakaların tek çaresi kaliteli su Arıtma cihazı nokta..Arıtma cihazı kullananlara sorun
    Cevapla
  • Musam 1 yıl önce Şikayet Et
    İçinde hiç bir mineral barındırmayan suyu içmeye devam et. Sonucunu alırsın hastane kapılarında.
    Cevapla
  • mmmr 1 yıl önce Şikayet Et
    geçtigimiz haziran ayında da aymı sorun olmuştu düğün için gittigim ereglide bütün cocuklar bir anda kusmaya başladı ben ne kadar bu olyın sudan oldugunu söylediysemde kimse inanmadı yani bu sorun 2 yıldır var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuk ne anlama geliyor?
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!