Bursa'da canlı bomba eylemi planlayan 3 DEAŞ'lı yakalandı

Bursa TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu Halid Aljasem ve Enes Elgannem, fedai (canlı bomba) eylemi yapacağı yönünde bilgiler bulunan Süleyman Elhamud yakalanarak gözaltına alındı.

GİRİŞ 17.05.2022 12:11 GÜNCELLEME 17.05.2022 12:23
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı 'canlı bomba' Süleyman Elhamud ve beraberindeki 2 kişinin, Bursa'da polis ekiplerince yakalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, DEAŞ terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, 2021'de Çorum'da yakalanarak tutuklanan, yabancı uyruklu Muhammed Elali isimli örgüt mensubunun evinde ele geçirilen dijitaller materyaller üzerinde yapılan incelemeler sonrası Bursa'da operasyon başlatıldı. Bursa Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin operasyonunda, DEAŞ terör örgütü mensubu, yabancı uyruklu Halid Aljasem ve Enes Elgannem ile 'canlı bomba' eylemi yapacağı yönünde bilgiler bulunan Süleyman Elhamud, yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, dijital materyallere de el koyuldu. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 81
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd itlerini hemen infaz etmek gerek.
    Cevapla
  • Seyirci 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah kurusun, Türkiye'de devlet otoritesi, istihbarat ve güvenlik zayıflarsa bu yabancılar kontrol altına alinamazlarsa kimisi İran kimisi başka ülkelerin karistirmasiyla çokça bomba patlayabilirler
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    beyinlerini progamlayin. geldikleri yeri patlatsinlar. veya bir iha ya baglayin. pkk lilarin üzerine atin. patlasin gitsin. gerci isin icinde kim biz iyi biliyoruz. ama gün gelir o odaklarda patlar.
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Getirdiği bombaya baglayıp boş bir arazide patlatın gitsin,o zaten ölümü göze almıştır bu yola çıkmışken.
    Cevapla
  • Cokerken 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilgiyi aldıktan sonra patlatın gitsin. Zaten patlayacakmis. Şu testisi suyolun da kirilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...