İstanbul Valiliği: Son bir hafta içinde 17.116 düzensiz göçmen yakalandı

Son dakika haberi... İstanbul Valiliği son bir hafta içinde 17.116 düzensiz göçmenin yakalanıp sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 17.05.2022 17:45 GÜNCELLEME 17.05.2022 17:53
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul’da düzensiz göçle mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Son bir haftada güvenlik güçlerince kent genelinde yakalanan 17 bin 116 düzensiz göçmenin, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği kaydedildi.

Düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemlerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diğer illerdeki Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilen ve sınır dışı işlemleri tamamlanan Afganistan uyruklu 377 düzensiz göçmen, dün gece saatlerinde ülkelerine geri gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi çalışmaları kapsamında işlemleri tamamlanan 183 düzensiz göçmenin İstanbul Havalimanından bu gece ülkelerine geri gönderilmesi planlanmıştır."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 45
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Masraflar nereden ödeniyor.
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sınırlarımızda hiç güvenlik yok mu ki? Bu kadar insan İstanbul'a paraşütle inmiyorlar ya....
    Cevapla
  • Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mayınlar yok artık artı kaçakçılar çok.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    diline sağlık Osman Bey kardeşim,hakketen dediğin gibi,kauçuk işlerinden emekliyim,kauçuk hamur makinesi,kauçuk presi,metal kumlama ,taşlama gibi işlerde ustayım. ama Başkşehir de kauçuk sanayi sitesine iş aramaya gittiğimde kaç yıllık usta olmama rağmen yaşlıyım diye iş vermediler. işveren bulmuş 18-30 yaş arası gencecik,sigortasız ucuza çalışan mülteciyi,benim gibi yaşlıya iş verirmi.
    Cevapla
  • edm 1 yıl önce Şikayet Et
    cogu bilerek yakalanıyor bedavaya ülkesine gidiyor ucak bileti 300 dolar
    Cevapla
  • Kimkio 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir haftada 17bin kaçak göçmen çok büyük rakam. Bunların hepsi kesin geri gönderilecekse çok iyi haber. Ama devamını bekliyoruz çünkü devamının oldugunu sokaklarımızda görüyoruz. Ülkeye kaçak gireni evimize bizden habersi girenle bir tutmalıyız. Kim evine kendisinden habersiz birinin girmesini kabullenir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber