Türkiye'de koronavirüste son rakamlar! 17 Mayıs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 17 Mayıs koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Türkiye'de koronavirüste son rakamlar! 17 Mayıs tablosu açıklandı
Türkiye'de koronavirüste son rakamlar! 17 Mayıs tablosu açıklandı
GİRİŞ 17.05.2022 20:07 GÜNCELLEME 17.05.2022 20:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 7 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, bin 608 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 17 Mayıs’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, bin 608 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 oldu. Bir günde toplam 138 bin 894 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 219 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,47 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,17 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 650 bin 166’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Mtk05 1 yıl önce Şikayet Et
    Kışa doğru yine vaka sayıları artmasa bari...Ki gidişat o yönde gidiyor azıcık test sayısı yükseldikçe vaka sayısı da artıyor..Rabbim sen şifa ver herkese çocuklarımız hep hasta bahar polenleri de sebep herhalde ne bileyim..Rabbim yardımcımız olsun
    Cevapla
  • covid 1 yıl önce Şikayet Et
    1000 vaka altını göster artık bakan
    Cevapla
  • salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanın elinde mi vakaları düşürmek yada yükseltmek bakan düğmeye basarsa düşmek vakalar
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi basindan bu yana Aksaray kirmizi ve Tum Turkiye mavi iken aksaray halen sari
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'