'Salda Gölü bataklığa döndü' iddiaları yalan çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı, Salda Gölü iddialarına ilişkin açıklama yaparak görüntülerdeki bölgenin bataklık olmadığını, mevsim normalleri çerçevesinde su çekilmesi yaşandığını bildirdi.

'Salda Gölü bataklığa döndü' iddiaları yalan çıktı
'Salda Gölü bataklığa döndü' iddiaları yalan çıktı
GİRİŞ 18.05.2022 10:35 GÜNCELLEME 18.05.2022 10:45

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, bir süredir bataklık iddialarıyla gündemdeydi.

Sosyal medyada yayılan görüntülerle 'Türkiye'nin Malldivleri' olarak bilinen bölgede su çekilmesi yaşandığı öne sürülmüştü.

Bunun üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı'nca gölde inceleme yapıldı.

İncelemeler sonucu koruma projesi çalışmalarının en üst düzeyde devam ettiği vurgulandı.

ALINAN ÖNLEMLER PAYLAŞILDI

Bakanlık, çalışmalar hakkında da detaylı bilgi vererek şu açıklamada bulundu:

"Beyaz Adalar bölgesinde gölün kıyısına araçların ve insanların girişi yasaklanmıştır. Bu bölgede taşıma kapasitesi belirlenerek ziyaretçi sayısı kısıtlanmıştır. Salda Gölü’nün kıyısında sigara içilmeyen dumansız hava sahası oluşturulmuştur. Koruma tedbirlerinin uygulanması için alana 7/24 kamera sistemi kurulmuş olup, yine koruma tedbirleri kapsamında ziyaretçilerin otopark ihtiyacı alandan 2 kilometre uzaklıktaki sit alanı dışında karşılanmıştır."

"GÖRÜNTÜLERDE YER BATAKLIK DEĞİL"

İddiaların her birinde projelerle ilgisi olmayan alanlardan görseller konularak kamuoyunu yanıltıldığı da belirtilen açıklamada "Görüntülerdeki yerin bataklık olmadığı, bu alanda mevsim normalleri çerçevesinde su çekilmesinin olduğu tespit edilmiş olup, sarı çamur görüntüsünün bu alandaki gölü besleyen gözelerden sızan suların üzerine, çevredeki ormanlar ve sazlık alanlardan çıkan polenlerin rüzgarla taşınmasından kaynaklı olduğu tespit edildi. Bu görsellerle kamuoyu yanıltılmaktadır." denildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı