Anket sonucu belli oldu! Terörle mücadele için en büyük destek AK Parti VE MHP seçmeninden...

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karadan ve havadan düzenlenen terör operasyonlarına halkın desteği yüzde 72.1'e yükseldi ASAL Araştırma Şirketi tarafından yapılan son araştırmaya göre terör operasyonlarına en büyük desteğin AK Parti VE MHP seçmeninden geldiği gözler önüne serildi. İşte çok merak edilen o anket sonuçları

Anket sonucu belli oldu! Terörle mücadele için en büyük destek AK Parti VE MHP seçmeninden...
Anket sonucu belli oldu! Terörle mücadele için en büyük destek AK Parti VE MHP seçmeninden...
GİRİŞ 20.05.2022 09:23 GÜNCELLEME 20.05.2022 09:24
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karadan ve havadan düzenlenen operasyonlarda ülkenin iç ve sınır ötesi tehditleri hızla ortanda kaldırılmaya devam ediyor. ASAL Araştırma Şirketi ise son yaptığı araştırma da düzenlenen tüm terör operasyonlarına halkın desteğini gözler önüne serdi. Araştırma, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonlara halkın desteğinin yüzde 72.1'e yükseldiğini gösteriyor. 

Parti seçmenlerine göre oranları da ortaya koyan araştırma firması, beraberinde HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın Ermeni Soykırımının tanınması, Gezi Parkı davasında sanıklara verilen cezaların doğru bulunup bulunulmadığı, Başıboş sokak hayvanları toplanıp barınaklara götürülüp götürülmeyeceği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ödememesi gibi konularına rakamlarla açıklık getirdi.

Terör Operasyonlarına Halkın Desteği Artıyor! En Büyük Destek AK Parti VE MHP Seçmeninden

PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonlara halkın desteği hızla artmaya devam ediyor. ASAL Araştırma Şirketi şirketi tarafından 5-8 Mayıs tarihlerinde 30 büyükşehirde yapılan araştırmaya göre PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonlarını destekliyor musunuz sorusuna katılımcıların  yüzde 72.1’i “Evet” yanıtını verirken, yüzde  11.6’sı ise “Hayır” cevabını verdi. Yüzde 16.3'ü ise  “Fikrim yok” dedi. 

Söz konusu araştırma siyasi parti seçmenlerine göre dağılımı çıkarıldığında AK Partili seçmenin yüzde 88.5’inin, MHP seçmeninin ise yüzde 90.2’sinin terör örgütlerine karşı sınır ötesi operasyona destek verdiği saptandı. CHP’ seçmeninin yüzde 20.4’ü ve HDP’li seçmenin ise yüzde 51.2’si operasyonları doğru bulmadığını belirtti.

Suriyeli Mülteciler Gönüllü Geri Dönüş Projesi Kapsamında Geri Dönsün Mü?

Yine ASAL Araştırma Şirketi hükümet tarafından Suriyeli mülteciler için başlatılacak gönüllü geri dönüş projesi hakkında vatandaşların düşüncelerini sordu. Yapılan araştırmaya göre katılanların yüzde 49.5’i “Desteklerim”, yüzde 21.4’ü “Kısmen desteklerim”, yüzde 9.1’i “Desteklemem” ve yüzde 20’si ise “Fikrim yok” şeklinde yanıt verdi.

HDP'li Paylan'ın 'Ermeni Soykırımı' Teklifine Halkın Yüzde 88'i Hayır Dedi!

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın Ermeni Soykırımının tanınması yönünde TBMM’ye sunduğu kanun teklifi seçmene soruldu. Yapılan araştırmadan halk yüzde 82.1 Hayır dedi. Yüzde 11.9'u ise evet cevabını verdi. 

Parti seçmenine göre dağılımına bakıldığında ise  AK Partili seçmenin yüzde 92’si, MHP’li seçmenin yüzde 93.1’i teklifi doğru bulmadığını ifade etti. HDP’li seçmenin yüzde 63.5’i, CHP’li seçmenin yüzde 12’si ve İYİ Partililerin yüzde 7.5’i  TBMM’ye sunduğu kanun teklifini doğru bulduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Elektriğinin Kesilmesini Halkın yüzde 60'ı Doğru Buldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ödememesi üzerine elektiği kesilmişti. ASAL Araştırma Şirketi halka söz konusu bu durumu doğru bulup bulmadığını sordu. Yapılan araştırma ise parti seçmenine göre oranları ortaya koydu. 

Parti seçmenine göre dağılıma bakıldığında AK Partili seçmenin yüzde 87.5’i, MHP'li seçmenin yüzde 82.6’sı Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturasını ödememesi üzerine elektriğinin kesilmesini doğru bulduğunu ifade etti. CHP'li seçmenin yüzde 88’i, HDP'li seçmenin yüzde 43.1’i ve İYİ Partili seçmenin yüzde 32.7’si ise doğru bulmadığını belirtti.

Gezi Parkı Sanıklarına Verilen Ceza Soruldu

Gezi Parkı davasında sanıklara verilen cezaların doğru bulunup bulunulmadığı da ankete katılanlara soruldu. Çalışmaya katılanların yüzde 50.2’si cezaları doğru bulduğunu söyledi. “Hayır doğru bulmuyorum” diyenlerin oranı yüzde 39.5 olurken, “Fikrim yok, bilmiyorum” diyen katılımcılar yüzde 10.3’te kaldı.

Başıboş Sokak Köpekleri Barınaklara Götürülmeli

Ankette katılımcılara, “Başıboş sokak hayvanları toplanıp barınaklara götürülmeli mi?” sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 52,8 “Evet götürülmeli”, yüzde 23.5’i “Hayır götürülmemeli” ve yüzde 23.7’si ise “Fikrim yok” yanıtını verdi.

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 60
  • Gürkan Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaset ile başa geçen Kılıçdaroğlu YCHP'si,kukla kanlı terör örgütü pkk uzantısı HDP ile iş birliği içinde olması sebebiyle Vatansever CHP tabanı Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül'ün partisine kaymaya başladı, Maria Akşener ve Yalandaroğlu Kılıçdaroğlu 'nun erken seçim çığırtkanlığı bu sebepten
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli olmayan partilerin hangileri olduğu gayet açık. Ermeni soykırımının tanınmasını isteyen Ermeni partisi ve onun payandasi partiler. Demekki HDP hariç epey bir Ermeni destekçisi var. HDP zaten bir Ermeni partisidir.
    Cevapla
  • Ali can 1 yıl önce Şikayet Et
    Açık net Türkiye den yanayız
    Cevapla
  • Hamidiye süvarileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Gezi parkındakilere az bile ceza verildi. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zarar verenler daha ağır cezalara çarptırılmalıdır.
    Cevapla
  • Düzce'den 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu başıboş köpek meselesini hükümet ivedilikle halletmeli.Bakın İngilizler bile Türkiye'ye gelecek olan vatandaşlarını uyardı.Bu Ülkemiz için hem itibar hem de turist kaybı demek.Başta Mahra kızımız olmak üzere yiten nice insanımızı da göz önünde bulundurmamız lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı