Bakan Çavuşoğlu, New York'ta ikili temaslarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'ta ikili temaslarda bulundu.

GİRİŞ 19.05.2022 03:52 GÜNCELLEME 19.05.2022 03:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için geldiği ABD'nin New York kentinde Pakistan Dışişleri Bakanı Bilawal Bhutto Zardari, Dünya Gıda Programı İcra Direktörü David Beasley, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ve Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ile ayrı ayrı bir araya geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU KENYA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu çatısı altında ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Göç Gözden Geçirme Forumu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde temaslarına devam ediyor. Çavuşoğlu, Kenya Dışişleri Bakanı Raychelle Omamo ile bir araya geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, MELANİE JOLY İLE GÖRÜŞTÜ 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu çatısı altında ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Göç Gözden Geçirme Forumu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde temaslarına devam ediyor.

Çavuşoğlu, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu yapılan görüşmeye istinaden, "Kanadalı mevkidaşım Melanie Joly ile Ukrayna‘daki savaşın gıda güvenliğine etkilerini ve NATO genişlemesi konularını ele aldık." şeklinde açıklamada bulundu.

DÜZENSİZ GÖÇ MESELESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson ve Pakistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Bilawal Bhutto Zardari ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Johansson ile bir araya geldiğini kaydetti. Çavuşoğlu, görüşmede, düzensiz göçle mücadele ve vize serbestisi konularının ele alındığını bildirdi.

Temasları kapsamında Pakistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Zardari ile de bir araya gelen Çavuşoğlu, görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve savunma sanayi iş birliği ile Afganistan’daki gelişmelerin değerlendirildiğini ifade etti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 5
  • Kaysi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun bu iki ülkeyi nato almamalari lazim simdiye kadar hagisi anlasmalara uydu da bulara güveneceksin .
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun sayın bakanım
    Cevapla
  • Dadaş Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ben bu yüzden buları seyoyorum asla taviz vermeyin bu kızıl haç lı kafirlerden herşey beklenir
    Cevapla
  • kani 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman bakanım dikkatlı olun sonra işimiz Tarihte Baltacı Mehmet işine dönmesin
    Cevapla
  • selcuk bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu acık etsin Sayın Bakanım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!