Salih Müslim: Ne ABD, ne de Rusya bizim için Türkiye’yi karşısına almaz!

Türk güvenlik güçlerinin sınır ötesindeki etkili operasyonları sonrası PKK’nın üst düzey isimlerinden Salih Müslim, itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 19.05.2022 07:23 GÜNCELLEME 19.05.2022 09:31
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

10 milyonluk kırmızı listede aranan Salih Müslim, hava harekatlarıyla çok sayıda örgüt yöneticisinin öldürüldüğünü söyledi.

Örgütün SİHA, İHA ve Drone’lara karşı yalnız bırakıldığını söyleyen Salih Müslim, "Ne ABD, ne de Rusya bizim için Türkiye’yi karşısına almaz" dedi. 

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin üst düzey isimlerinden Salih Müslim, terör örgütünün yayın organlarına MİT'in Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Hava harekatlarıyla çok sayıda örgüt yöneticisinin öldürüldüğünü söyleyen Salih Müslim'in itirafları şöyle:

“Türkiye'nin hava saldırıları artarak devam ediyor. Bu hakikati görmek lazım. ABD, Rusya ve diğer bazı ülkeler açıklamalar yaparak sadece kınıyor ve kaygılarını dile getiriyorlar. Türkiye bu açıklamaları dikkate almıyor.

"HER GÜN KAYIPLAR VERİYORUZ"

Ne Amerika, ne de Rusya bizim için Türkiye'yi karşısına almaz. Kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Uluslar arası güçler Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırılarına karşı bazı açıklamalar yapmış olsa da, Türkiye bunu dinlemiyor.

Bu SİHA'lara, Drone'lara karşı bir çözüm üretmek zorundayız. Kendimizi korumak ve tedbirlimizi almak zorundayız. Her gün kayıplar veriyoruz.”

"SURİYELİLERİN GERİ GELMESİNE KARŞIYIZ"

1 milyon Suriyeli mültecinin ülkelerine geri gönderilmesine de karşı çıkan terörist elebaşı Salih Müslim, “Türkiye demografiyi değiştirmek istiyor. Buralar Türkiye işgali altındayken kimse geri dönemez, buralarda şu anda insanların can güvenlikleri yok, geri gelmesinler.

Briket evlerle kamp ve köy oluşturmaya çalışıyorlar. Afrin ve çevresine Türkiye'deki sığınmacıları yerleştirip buradaki demografiyi değiştirmek istiyorlar. Hava ve kara harekâtlarıyla Suriye'yi yangın yerine çevirdiler.

Mültecilerin geri gönderilmesine karşıyız, direneceğiz, kimse geri gelmesin. Bütün imkânlarımızla bu plana karşı direnmemiz meşrudur. Bunu da yapacağız” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ABD, Türkiye'ye vermediği LAV(Gelişmiş Tank Savar) silahını terörist PKK'ya veriyor, buradan bile Türkiye'ye karşı neler planladıklarını kurmak istedikleri teröristan devleti projesini anlamak gayet kolay. Bu teröristan resmi devlet yapılmadan önce Türkiye, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'a yıldırım operasyonları yapıp oraları ilhak etmeli, zaten Misak-ı Milli sınırları içinde, 40 yıldır bize verilen terör ve savaş tazminatı olarak bile oraları ilhak etmeliyiz böylece Türkiye'nin enerji sorunu çözülür. Bizim hakkımızı terörist eşkıyalar yiyor ve yine bize saldırıyor.
    Cevapla
  • M e t e 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye rejimi abd rusya israil iran türkiye.. herkezle görusup kandil stratejisi uygula 40 yildir. Suriyeliler donmesin... erbil suleymaniye musul kerkuk gibi ayni kalsin degistirdiginiz demografik yapi. Irak savasinda kurtler tarafindan ilk talan edilen yakilan iki yer nufus ile tapu mudurlukleri ve arsivleri. 30 yil once Barzani durust talabani oynak asiret reisi diyenler... bugun gelinen nokta kandilden daha buyuk ikyb kdp ypg pyd... Özal zamaninda gelen 1m irakli türkmen simdi dede topragina döndu mu. Tampon bolge multeci sorununu kisa sureligine cozer ya sonrasi.Tas yerinde agir insan kendi yurdunda degerli. Iki tarafa da muttefikimiz diyen abd zirhlilara bayragini asacak mi.
    Cevapla
  • odp 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak şu konuşana. TB2 tepende yokken öt bakalım. Birde önlem alacakmış. Vızıltısını duyduğun anda mağarana gir. Tek çözüm bu. O da bir yere kadar
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Yağ tulumu Kuzey Suriye Suriyelilere ait sizi oralara kim yerleştirdi.Iraktan ,İrandan gelen mağaralarda dağlarda sefil yaşayan Pkk’lılar deil misiniz.Reis bu işi bozar.BOP’u paramparça eder,Serv’ parçaladığımız gibi.Birer birer avlanacaksınız İHA’larla.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    müslim ağlama senide bir paçavra gibi şeylerini silip işlerini halledip kaldırıp çöpe attılar demek çok sevindim sıra diğerlerinin kullanım süresinin dolamsına geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması