Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonu! 124 tutuklama talebi

Kadıköy Belediyesi’nde ‘rüşvet’ operasyonunda gözaltına alınan 160 kişiden, 43’ü memur olan toplamda 124 şüpheli rüşvet suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

GİRİŞ 20.05.2022 15:08 GÜNCELLEME 20.05.2022 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, rüşvet suçuna karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta ve mühendislerin de bulunduğu 160 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Polis otobüslerine bindirilen şüpheliler, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. İtirafçı olmayı kabul eden 38 kişi de emniyetten serbest bırakıldı.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından, aralarında 43'ü memur toplam 124 kişi "rüşvet" suçundan tutuklanması, 36 şüpheli ise adli kontrol uygulanması talebiyle hakimliğe gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Soruşturma kapsamında çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli 6 zabıta memuru ve 48 mühendisin de aralarında bulunduğu 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Mayıs'ta İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda zanlılardan 198'ini yakalamıştı.

Adreslerde yapılan aramada, çok sayıda dijital malzeme ve evraka el konulmuştu.

Firari 26 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk nin belediyelerinin çoğunda bu tür eşkıyalık var geçmişte de vardı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi