Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın devam eden hava sahası ihlalleri ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 'Yunanistan’a provokatif ihlallere mütekabiliyet ve angajman kuralları gereği gerekli yanıt verilmiştir' denildi.

Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı!
Türkiye'den Yunanistan'a sert uyarı!
GİRİŞ 20.05.2022 23:02 GÜNCELLEME 21.05.2022 09:33
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Yunanistan'ın Türkiye'nin hava sahasını ihlallerine yönelik açıklama yaptı.

Bilgiç, Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçaklarının Gökçeada’nın batısında ve Enez’in batısında Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin, “Hava Kuvvetlerimiz bu provokatif ihlallere mütekabiliyet ve angajman kuralları gereği gerekli yanıtı vermiştir” dedi.



Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları, 16 Mayıs 2022 tarihinde Gökçeada'nın batısında, 17 Mayıs 2022 tarihinde ise Enez'in batısında hava sahamızı ihlal etmiştir. Hava Kuvvetlerimiz bu provokatif ihlallere mütekabiliyet ve angajman kuralları gereği gerekli yanıtı 18 Mayıs 2022 tarihinde vermiştir.

Yunanistan bir kez daha kendi tahrikkar eylemleriyle başlattığı gerginliği kullanarak uluslararası kamuoyunun algısını ülkemize karşı şekillendirmeye çalışmaktadır.

MESNETSİZ İDDİA VE İTHAMLARI KÜLLİYEN REDDEDİYORUZ

Bu çerçevede, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının 20 Mayıs tarihli açıklamasında ülkemize yönelttiği mesnetsiz iddia ve ithamları külliyen reddediyor, hava sahamıza yönelik Yunan ihlallerini kuvvetle kınıyoruz.

Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için, Yunanistan'ın Ege'deki provokatif eylemlerini sonlandırması ve bir yıldır toplantılarına katılmaktan imtina ettiği hem ikili, hem de NATO bünyesinde başlatılan Güven Arttırıcı Önlemler sürecine ciddiyetle yaklaşması gerekir.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi tane uçağını düşür bak bidaha yapabiliyomu
    Cevapla
  • Dvt kryl 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşürün şunların uçaklarını aklı başına gelsin bazen gücünü göstereceksin
    Cevapla
  • Yunan binicisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlar çok olmaya başladı bir gece ansızın 82 Atina
    Cevapla
  • Tekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Söz konusu vatansa gerisi teferruattır bir çocuk anasız büyür ama vatansız büyüyemez önce vatan sonra vatan daha sonra yine vatan gerisi teferruattır.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunani kışkırtan abd ve ab dir onların dolduruşuna gelen yunanistanı ağır kayıplar yaşayacağız bir gerçektir halklar arasında her ne kadar düşmanlık yok desekte kiliselerde insanlara turk düşmanlığı asilanmaya devam etmektedir okul kitaplarında ise türkiye ile ilgili tek olumlu yorum veya yazıya rastlayamadınız halenizim diktiren her yerde vardir megalo inşasından vazgeçmeyen yunanistana karşı turkiyeni kızıl alması vardir bu da iki ülkeni günün birinde çalışacağı gerçeğin ortaya koymaktadır dis politikamızda buna gore dizayn etmemiz gereklidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak