FETÖ'den sinsi taktik: Yurt içinde mağduriyet, yurt dışında şatafat!

Yurt içinde askeri öğrenci üzerinden mağduriyet algısı oluşturan FETÖ üyeleri, İtalya'ya milyon dolarlık yatla kaçarken Yunanistan'a sığındı. FETÖ'nün yurt içi ve yurt dışında yeni taktiklere başvurması dikkat çekti.

FETÖ'den sinsi taktik: Yurt içinde mağduriyet, yurt dışında şatafat!
FETÖ'den sinsi taktik: Yurt içinde mağduriyet, yurt dışında şatafat!
GİRİŞ 21.05.2022 10:17 GÜNCELLEME 21.05.2022 10:17
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

FETÖ, sosyal medyada mağduriyet kampanyası başlattı. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, FETÖ'nün algı çalışmasına hizmet ediyor. Son olarak Almanya'ya kaçmaya çalışan Mustafa Enis Durak üzerinden yapılan paylaşımlarla kampanyanın nasıl yürütüldüğü de net bir şekilde görüldü. 

2014 yılında FETÖ'nün TSK mahrem imamlarıyla 5 kez görüşme yapan Osman Kürşat Nabit adlı itirafçı, Enis Durak'ın "Göksu ilçesinde bulunan sohbet grubunda yer aldığını" söylemişti. 10 Mayıs 2022'deki duruşmada FETÖ üyeliğinden 7 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırılan Durak, aynı akşam Adnan Menderes Havaalanı'nda Belçika devletine ait "Ahmet Yılmaz" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı. Durak, "Resmi evrakta sahtecilik" ve "FETÖ üyeliği" cezası nedeniyle tutuklandı.

Durak'la annesinin adliye koridorunda yan yana çekilen fotoğrafıyla mağduriyet algısı algısı oluşturuldu. İtalyan bir karikatürist, fotoğrafı resmetti. Karikatür FETÖ'cüler tarafından kullanıldı. 

MAĞDUR DEDİLER AMA DELİL YOK

Siyasetten de isimler mağduriyet algısına destek verdi. HDP'den Ömer Faruk Gergerlioğlu ile DEVA Partisi'nden Mustafa Yeneroğlu, Enis Durak'ın mağdur askeri öğrenci olduğunu söyledi ama hiçbir delil paylaşmadılar. Ayrıca, Durak'ın sahte kimlikle Almanya'ya kaçmaya çalışırken yakalandığını da gizlediler. 

FETÖ'CÜLERİN SON TAKTİĞİ: LÜKS YATLA KAÇIŞ

FETÖ, yurt içinde algı operasyonlarına devam ederken, yurt dışında da yeni taktikler deniyor. 

FETÖ üyesi olduklarını söyleyen 8'i erkek, 7'si kadın, 4'ü de 8-14 yaşlarında olan 19 Türk vatandaşı, lüks bir yatla İtalya'ya kaçarken, kötü hava şartları nedeniyle Yunanistan'da Mora Yarımadası'nın güneyinde yer alan Elafonisos adasına sığındı. FETÖ'cülerin, kaçmak için lüks yat kullanması dikkat çekti. 

Yunan medyasında yer alan haberlerde, 19 FETÖ'cüden 5'inin polis, 1'inin de iş adamı olduğu öne sürüldü. 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a yaklaşık 25 bin FETÖ'cü kaçtı. Kaçanların büyük bölümü daha sonra Avrupa'nın çeşitli ülkelerine geçti. Yunanistan hükümeti, Türkiye'den kaçan darbecilere sahip çıktığı için sık sık eleştiriliyor. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    umarım bu hainlerin oy kullanma hakları yoktur !!ülkeden kaçan fetöcülerin hepsinin oy kullanma hakları olmamalı !!!
    Cevapla
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve türk düşmanlarının fetö aracılığıyla ülkemizin kurum ve kuruluşlarına yerleştirdiği ajanları hainler "At izinin it izine karışmasıyla" halkın devlete ve iktidara güvenini zaafa uğratmış olup AKP'ye de en büyük zararı vermişlerdir.
    Cevapla
  • Soru yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kuduz köpekler iflah olmaz. bunları ilk gün gebertecektik. 7 - 10 - 15 yıl ver çıkınca ne olacak peki? vatana, millete hayırlı insana mı dönüşecekler?
    Cevapla
  • Ardapilot 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö bitti mi zannediyorsunuz daha çok güçlendi kimsenin haberi yok herkes ayakta uyuyor..... EY DEVLET UYAN.... BENDEN SÖYLEMESİ
    Cevapla
  • user 1 yıl önce Şikayet Et
    Kabahat bizde, asmadık bunları, diğer satılmışlara malzeme çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!