İzmir'de tonlarca çürümüş at eti ele geçirildi

İzmir'in üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı en büyük ilçelerinden Bornova'da, iki minibüs içinde 3 ton 660 kilo çürümeye yüz tutmuş at eti ele geçirildi.

İzmir'de tonlarca çürümüş at eti ele geçirildi
İzmir'de tonlarca çürümüş at eti ele geçirildi
GİRİŞ 21.05.2022 11:46 GÜNCELLEME 21.05.2022 12:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İzmir'in üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı en büyük ilçelerinden Bornova'da, iki minibüs içinde 3 ton 660 kilo çürümeye yüz tutmuş at eti ele geçirildi. Yaşlı-hasta atları Aydın'da kesip İzmir'e getirdiği ve kasaplara satmaya çalıştığı öne sürülen 3 kişiye 4 bin 32'şer TL ceza kesildi.

Alınan bir istihbaratı değerlendiren Bornova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çamdibi'nde kıyafetlerindeki kurumuş kan izinden şüphelenilen F.S., M.S., A.Ö.'yü durdurdu. Şüphelilerin kullandığı iki kamyonetin kasasında yapılan aramada çürümeye yüz tutmuş etler ele geçirildi. Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, etlerin yaşlı-hasta atlara ait olduğu, Aydın'da kesilip İzmir'e getirildiği belirlendi.

3 ŞÜPHELİYE 4 BİN 32'ŞER LİRA PARA CEZASI

İki kamyonetteki, parçalanmış ve poşetlere konulmuş toplam 3 bin 600 ton at etine el konulurken, gözaltına alınan 3 şüpheliye 4 bin 32'şer TL para cezası kesildi. Kaçak ve gayri-sıhhi koşullarda kesim yaptığı belirlenen kişilere, halk sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sürerken; çürümüş at etleri, zabıta ekipleri tarafından toprağa gömülerek imha edildi. Ancak, İzmir'in en büyük ilçelerinden, üniversite öğrencilerinin de yoğun olarak yaşadığı Bornova'daki bu manzara akıllarda soru işareti bıraktı. Benzer şekilde piyasaya at eti sürülüp sürülmediğine ilişkin araştırmanın sürdüğü bildirildi.

"SAĞLIK SORUNLARI ORTAYA ÇIKACAK"

İzmir Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Uğur Toprak, denetimler sıklaştırılmazsa yaşanan tehlikenin boyutlarının çok artacağına işaret etti.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza 4 bin TL. Arkadaşım trafik cezası bile daha fazla oluyor suçuna göre. İnsanlara at eti yedirenlere üstüne birde takdirname versinler.
    Cevapla
  • sivaslı cengo 1 yıl önce Şikayet Et
    aklıma ibb nin kaybettigi 978 adalardaki fayton atları geldi halla bu atlar ne oldu belli degil başkan ekrem bunları unuttuk sanma
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adi insanlara vatandaşin sağlığıyla oynayanlara gün yüzü gostermiyeceksin bu nasıl adalet arkadaş anlamadim
    Cevapla
  • paşaaa44 1 yıl önce Şikayet Et
    Z kuşağının ısrarla istediği yöneticiler at etide yedirtir eşşek etide bırakın yesinler üniversiteli z kuşağımız
    Cevapla
  • Murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye ki bu adamlarin adlarini vermiyonuz fotograflarini vermiyonuz siz boyle yaparak bu kisilere odul veriyonuz.ben izmirliyim bu insanlari belki tanimak istiyom
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri