Haliç'in rengi değişti! İBB'nin atık su skandalı

Maliyetli olduğu gerekçesiyle arıtma tesislerini çalıştırmayan İBB yönetimi, Haliç’e akan Kâğıthane, Ayazağa ve Göktürk derelerine atık suları deşarj etti. Haliç, mavi rengini kaybederek kahverengiye döndü

GİRİŞ 22.05.2022 09:28 GÜNCELLEME 22.05.2022 10:03
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin 'masraflı' olduğu iddiasıyla atıksu arıtma tesislerini çalıştırmaması nedeniyle Haliç bir kez daha renk değiştirdi. 'Altın Boynuz' olarak bilinen Haliç'te suyun renginin yer yer kahverengiye dönüştüğü gözlendi. Suyun rengindeki değişiklik özellikle Eyüpsultan Silahtarağa sahilinde göze çarptı. İskelede teknelerin bağlandığı alanda sudaki renk değişimi de net bir şekilde ortaya çıktı. Kahverengileşme, ağırlıklı olarak adacıkların bulunduğu kısımda yoğunlaşıyor. İskelede teknelerin bağlandığı alanda sudaki renk değişimi net bir şekilde ortaya çıkıyor. CHP'li İBB yönetiminin, özellikle Haliç'e dökülen derelerde gerekli ıslah çalışmalarını yapmadığı kış aylarında, Kâğıthane Deresi, Ayazağa Deresi ve Göktürk Deresi'ne atık suları akıttı. Doğrudan Haliç'e akan derelerin taşıdığı kirli sular nedeniyle ortaya çıkan çevre felaketi bölge halkının da tepkisini çekti. Teleferik Tramvay Durağı yakınlarında yürüyüşe çıkan Semahat Akıncı Şişmanoğlu, 8 ay önce de buraya geldiğini ve son görüntüye çok şaşırdığını söyledi. Şişmanoğlu, "Önceki ziyaretimde su pırıl pırıldı, elimi uzatıp içesim geldi. Bugün buranın hali çok berbat. Simsiyah bir renk, bir şey görülmüyor" dedi. Bu arada, sahildeki bir balıkçının oltasına da çöp takıldığı görüldü.

ARITMA TESİSİ İPTAL EDİLDİ
İBB yönetimi daha önce de Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'nin temizliği ve canlı popülasyonu için hayati önem taşıyan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni yapım aşamasında iptal ederek 'temel atmama töreni' düzenlemişti. Mevcut arıtma tesislerinin de çalıştırılmaması ve İBB iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (İSTAÇ) bağlı deniz yüzeyi temizleme teknelerinin de faaliyetlerine son verildi. Böylece Haliç'te ve İstanbul Boğazı'nda çöp birikintileri ile pislikler oluşmaya başladı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • ver mehteri C* 1 yıl önce Şikayet Et
    hani her şey güzel olacaktı...bu yalancılara oy verenler.. tüm bu vebal sizindir
    Cevapla
  • Timur 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeşil duvarları grafiti ile boyadı , sıra haliç te
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi durumlarda ceza uygulanmıyor mu? Görevliler ne iş yapıyorlar?
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir büyükşehir belediyesi hep CHP de,,,,,, çok mu hizmet var, hayır.... sağ parti kini kalplere işlemiş, hizmet umurunda değil sahillerin..... dolayısıyla toplum nasıl asimile olur örnek Türkiye, yarın vatan için savaşırmısın sorusu daha az karşılık bulacak.... gâvur amaca ulaşmış olacak....
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ulen bunlara oy verenin Allah cezasini versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi