İETT öğrenci akbili ne kadar oldu? Yüzde 40'lık zam geri çekildi! Aylık abonman fiyatı...

Nisan 2022'de CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararıyla alınan toplu ulaşıma yüzde 40 oranındaki zam kararı, bugün Meclis'te bir kez daha görüşüldü. AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na bağlı Meclis Üyeleri, geçtiğimiz aylarda İBB'nin öğrenci kartlarındaki zammı geri almasını teklif etmiş, bu karar Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmişti. Cumhur İttifakı'nın teklifi tekrar edince, "ısrar karar" olarak kabul edildi. Peki, İETT öğrenci akbili ve aylık abonman fiyatı ne kadar oldu?

İETT öğrenci akbili ne kadar oldu? Yüzde 40'lık zam geri çekildi! Aylık abonman fiyatı...
İETT öğrenci akbili ne kadar oldu? Yüzde 40'lık zam geri çekildi! Aylık abonman fiyatı...
GİRİŞ 23.05.2022 17:55 GÜNCELLEME 23.05.2022 17:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2022 yılının ilk günlerinde ulaşıma zam yapan İBB Yönetimi, bu zammı yetersiz bulup Nisan ayında yüzde 40'lık yeni bir zam daha yapmıştı. Böylece, geçtiğimiz yıl 50 TL bandında olan İETT öğrenci akbili aylık abonman ücreti, 2022 Nisan ayında 109 TL'ye yükselmişti. AK Parti ve MHP'li Meclis Üyelerinden oluşan Cumhur İttifakı, ulaşıma yapılan son yüzde 40'lık zammın öğrencilere yansıtılmamasını, bu rakamın Belediye bütçesinden sübvanse edilmesini talep etmiş, Ekrem İmamoğlu ise kararı veto etmişti. Bugünkü meclis toplantısında Cumhur İttifakı'nın talebi "ısrar karar" olarak kabul edildi. Peki, yeni düzenlemeyle beraber İETT öğrenci akbili aylık abonman fiyatı ne kadar oldu? İşte, indirimli öğrenci akbil kart fiyat tarifesi...

Öğrenci Akbili Aylık Abonman Ücreti Ne Kadar Oldu?

Nisan ayındaki yüzde 40'lık zamla beraber 109 TL'ye yükseltilen öğrenci aylık abonman ücreti, son alınan kararla birlikte eski seviyesine; yani 78 TL'ye düştü. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, müjdeli haberi yüzbinlerce öğrenciyle sosyal medya hesabından paylaştı.

"Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT’nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB AK Parti ve MHP Grupları olarak meclisimizde kabul ettik." şeklinde bir açıklama yayınlayan Göksu'nun paylaşımı, sosyal medyada gündeme oturdu.

Ücretlendirme Tarifesi

Yeni kararla birlikte, 3.74 TL olan tek basım ücreti 2.67 TL'ye indi. Öğrenciler, ilk basımda artık 2.67 TL ödeme yapacak. Birinci aktarma ücreti de 1.63 TL'den 1.17 TL'ye düştü. Önceki hesapta 3,74 TL'ye şehirdeki metroları kullanan öğrenciler; yeni kararla beraber 2,67 TL ödeme yapacak. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Ankar 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da yaşayanların çokta umurunda sanki, EKO öğrencileri düşündü yaptı derler,. NASILSA
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri