Öğretmen ataması yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu yıl öğretmen ataması yapılacağını ve atanacak öğretmenlerin 2022-2023 öğretim yılına yetiştireceklerini ifade etti.

Öğretmen ataması yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı
Öğretmen ataması yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı
GİRİŞ 23.05.2022 18:19 GÜNCELLEME 23.05.2022 18:23
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yazar Selvi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile öğretmen atamaları konusunda yaptığı görüşmeyi aktardı. Selvi yazısında “Milli Eğitim Bakanı Özer, bu yıl için yapılacak öğretmen atamaları konusunda yaptığı açıklamaların geçerli olduğunu söyledi. Bu yıl öğretmen atamalarının yapılacağını açıkladı. Atanacak öğretmenleri 2022-2023 öğretim yılına yetiştireceklerini ifade etti” ifadelerini kullandı.

Atamaların 2022-2023 dönemine yetişeceğini söyleyen Selvi, şunları kaydetti:

"Atama bekleyen öğretmen adayları rahat olsun. Bu söz bakan sözü. Ama ortada sadece söz yok. Milli Eğitim Bakanı öğretmen atamaları konusundaki hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını anlattı. 2022-2023 yılına yetiştireceklerinin altını çizdi."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • celalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    günümüzde istatiklerden sağlıklı verilere ulaşılabiliyor. son senelerde bir hayli ögretmen ataması yapıldı. eğitim kalitesi yükseldi mi? gençler yanlış yönlendiriliyor. her köşe başı üniversite olmuş ve mezunları iş bekliyor. öte yanda işverenler, teknik , üretim, sanat elemanları arıyor , bulamıyorlar. göçmenlere mecbur kalıyorlar.
    Cevapla
  • Millet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Öğretmen ataması tamam güzel ve isabetli de; okulların bir çoğunda yardımcı hizmetli açığı var. Okul temiz olmazsa Eğitimin kalitesi ve Sağlıklı olması nasıl düşünülür? Bunun yanında yine ilçelerde de Şef, Memur ve ihtiyacı çokça fazla olduğudur. Sayın Bakanım Eğitim ve okullar sadece Öğretmenden ibaret değildir. Bilgilerinize arz olunur. Daha bu personelin özlük hakları ve maaşlarını da size havale ediyorum. Saygılarımla
    Cevapla
  • Çeşme 1 yıl önce Şikayet Et
    Okulda 3 kadrolu hizmetli var. Ama isler tam yapılmadığı için milli eğitim 3 tane de ücretli hizmetli verdi. Bu da devlete yük. Temizlik işi özelleşirse bu 6 kişinin yaptığı işi iki veya 3 kişi de yapar.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sistemini artık değiştirin.. sınav yöntemleri çok ilkel
    Cevapla
  • Berk 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma. Sistemden haberin yok. Sistem var sorun şu ji uygulayacak öğretmenin yok ogretmenler sistemi yönetmeliği için sorunlar yaşıyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke nüfusu azalmaya başladı mevcut öğretmen sayısı düşürülebilir artık 1milyon öğretmen var elimi sallasam öğretmen elimi sallasam polis yeter artık kamu bu kadar çok memura ihtiyaç duymamalı
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Senden de çok biz bşey diyor muyuz?
    Cevapla
  • E. T, 1 yıl önce Şikayet Et
    Ücretli öğretmenler de atansın artık,insanlar eğitim fakültesini bitiriyor öğretmen olmak için,hem bekliyorlar hem kpss ye giriyorlar nasıl bir sistem bu yazıktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi