Taksim'de dehşet anları: İngiliz turisti bıçaklayıp gasp ettiler

Taksim İstiklal Caddesi üzerinde yürüyen 32 yaşındaki İngiliz turist, 4 gaspçının bıçaklı saldırısına uğradı. Dehşet anları kameralara yansırken, ağır yaralı turist ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına alındı.

GİRİŞ 23.05.2022 20:01 GÜNCELLEME 23.05.2022 20:30
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Güven Timleri tarafından yüzlerce saatlik görüntü izlenerek kıskıvrak yakalanan saldırganlar tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz cuma günü saat 03.00 sıralarında Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce yurda gelen 32 yaşındaki İngiltere uyruklu Alister Gray, bir gece kulübünde alkol aldı. Gray bir süre sonra tek başına mekandan çıkarak cadde üzerinde yürümeye başladı. Genç adam kaldığı otele doğru gittiği esnada arkasından yaklaşan 4 gaspçının saldırısına uğradı.

İngiliz turist telefonunu vermemek için direnince şahıslar bıçakladı. Kafa, kalp, sırt ve ellerinden ağır şekilde yaralanan turist yere yığılırken, saldırganlar cep telefonunu alarak kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı turisti yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÜVEN TİMLERİ KAPKAÇ YAPARKEN SUÇÜSTÜ YAKALADI

Olayın ardından saldırganları yakalamak için çalışma başlatan İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölge Ekipler Amirliği polisleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yüzlerce saatlik görüntü izleyen Güven Timleri, saldırganların Enes Y., Seyithan E., Abddurrahman B. ve yaşı küçük Umut E. olduğunu tespit etti.

Çalışmaları hızlandıran Güven Timleri, saldırganların Kocaeli’nin Gebze ilçesinden İstanbul’a geldiklerini belirledi. Şahısları adım adım takip alan ekipler, İstiklal Caddesi üzerinde bir başka kapkaç olayına karıştıkları esnada suçüstü yakaladı.

SALDIRGANLARIN TAMAMI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 4 saldırgan emniyete götürülerek ifadeleri alındı. Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı, çıkarıldıkları mahkemece “kasten yaralama” ve “gasp” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan İngiliz turistin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Dehşet anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

KAYNAK: İHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 47
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    tutuklanarak ceza evine göderilmişler biriki ay sonra tekrar icraatlarına gönderilecekler daha sonraki tutuklamalarında 14 sabıkas 22 sabıkası olan diye ifade edilerek devam edecek zavallı madurlar da şanslarına küssünler ne işleri vardı da onların önüne çıktılar diye çöle bahtsız deve olaraka sürülüp ceza verilecek olursa adalet tam yerini bulur
    Cevapla
  • vahap akkor 1 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuklar neden bu hale geliyor bunu anlamadan sadece öldürmekle kalırsınınız.Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de bu tür suçlar hatta daha vahşileri de olur. Sorunun kaynağından biriside uyuşturucudur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyün ezin bunları...
    Cevapla
  • İsmail72 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasten yaralama değil öldürmeye teşebbüs bu itler yaşı küçük olan da dahil bir daha güneşi görmemeliler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!