Evlat nöbetindeki ailelerden 1000’inci gün için Türkiye'ye çağrı

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır il başkanlığı önündeki evlat nöbeti 995’inci gününde devam ediyor. Aileler "1000’inci günde evlat nöbetindeyiz destek ol Türkiye" çağrısı yaptı.

GİRİŞ 24.05.2022 14:30 GÜNCELLEME 24.05.2022 15:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 995’inci gününe girdi. 8 yıl önce 17 yaşında Bursa'dan kaçırılarak dağa kaçırılan Şeyma Ceylan Tekin'in annesi Türkan Mutlu, kızına dönmesi çağrısında bulundu.

“KENDİ ÇOCUKLARINI GÖNDERSİNLER, KENDİ ÇOCUKLARINA AMERİKA SİLAHI VERSİNLER”

995 gündür HDP’nin kapısında oturduklarını hatırlatan anne Türkan Mutlu, hakları olan evlatlarını istediklerini ifade etti. 11 keredir 20 saatlik yolu çekip Diyarbakır’a gelip evlat nöbetini sürdürdüğünü anımsatan Mutlu, “Nasıl pes edeceğim. Ceylanımdan bir haber almayıncaya kadar pes etmeyeceğim. Ceylan gibilere, bütün çocuklara, zor şartlarda o mağaralarda, dağlarda, taşlarda kalan bütün çocuklara sesleniyorum. Gelsinler, orada o gençlerin ömürleri çürüdü. 17 yaşında götürüldü, 8 yıldır o mağaralarda, dağlarda, taşlarda ömrü gitti. Ceylanımın özgürlüğü, ömrü, hayatı, geleceği, yaşamı, bütün ceylanların geleceği ellerinden alındı. HDP, artık Ceylanım ve Ceylan gibiler in üzerinden elini çeksin. Bizim çocuklarımızı göndersinler. 8 senedir evlat acısı çekiyorum. Benim evladımı bana versinler, kendi çocuklarını göndersinler. Onların önünde, zihinlerinde bir davaları varsa bizim çocuklarımızı göndersinler. Benim ceylanımı bana versinler, kendi çocuklarını göndersinler. Ceylanımın elinden Amerikan, İsrail silahını alsınlar. Kendi çocuklarını göndersinler, kendi çocuklarına Amerika silahı versinler” dedi.
Aileler, 1000’inci gün için Türkiye’ye seslenerek destek sloganı attı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve İYİ Parti Neyi bekliyorlar. Cenazeleri gelince şenlik mi yapacaklar. Bu kara tablo ömür boyu bu iki partiye hatırlatılacak. Torunları bile olayı lanetleyecekler. Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp kepenk kapatmış neyi bekliyorlar anlamadım
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır evlat hasreti çeken ve 995 gündür hdp parti binası önünde eylemlerini sürdüren ailelerin acısını paylaşiyorum. pkk/pyd/ypg..... terör örgütlerinin yerli ve yabancı destekçilerini empati yapmaya çağırıyorum terör örgütlerine bile isteyenlere destek verenlerin yaşattıklarını misliyle yaşamalarını Rabbimden diliyorum amin!
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bir an önce yavrularınıza kavuşmayı nasip etsin. Allah ülkemizdeki muhalefetten müspetesinden, hdp arkasına vagon olanlardan, ülkemizi korusun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…