Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı sonrası yapılan açıklamada "göç yönetimi" vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı sonrası yapılan açıklamada Türkiye’nin göç yönetimi ve çeşitli statülerle ülkede bulunan yabancılara dair konuların ele alındığı ifade edildi.

GİRİŞ 24.05.2022 19:00 GÜNCELLEME 24.05.2022 20:16
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantıda Kurul üyeleri, Türkiye’nin göç yönetimi ve çeşitli statülerle ülkede bulunan yabancılara dair konuları ele almışlardır. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin güvenli hale getirdiği bölgelere geri dönenlerin sayısının 500 bini geçtiğine dikkati çeken Sayın Cumhurbaşkanımız, bu bölgelerde uluslararası finansmanla inşa edilecek yeni yerleşim yerleriyle çok daha fazla sayıda Suriyelinin evlerine dönüşünü temin edeceklerini söylemiştir" dedi.

Briket evler savaştan kaçan Suriyeli ailelere yuva oluyorBriket evler savaştan kaçan Suriyeli ailelere yuva oluyor

Bakan Soylu: 502 bin Suriyeli ülkesine döndüBakan Soylu: 502 bin Suriyeli ülkesine döndü

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı'na ilişkin yazılı açıklamada bulundu. İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Kurul üyelerinin, Türkiye’nin göç yönetimi ve çeşitli statülerle ülkede bulunan yabancılara dair konuları ele aldığını bildirdi. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir sunum yaptığı belirten Altun, Kurul üyelerinin, göç yönetimi konusundaki mevcut düzenlemeler ve uygulamalar üzerine fikir teatisinde bulunduklarını ifade etti.

Kurul üyelerinin, entegrasyon politikalarının yanı sıra Suriyelilerin ülkelerine gönüllü ve güvenli bir şekilde geri dönüşlerini sağlayacak gelişmelere dair görüşlerini dile getirdiklerini kaydeden Altun, "Kurul üyeleri ayrıca yabancı düşmanlığı üzerinden siyasi rant ve provokasyon yürütülmesinin önüne geçecek adımları da değerlendirmişlerdir. Cumhurbaşkanımız, Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, Türkiye’nin tarih boyunca olduğu gibi bugün de sınırlarına dayanan ve bir şekilde topraklarına sığınan hiçbir mazluma, mağdura sırtını dönmediğini ifade etmiştir. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin güvenli hale getirdiği bölgelere geri dönenlerin sayısının 500 bini geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanımız, bu bölgelerde uluslararası finansmanla inşa edilecek yeni yerleşim yerleriyle çok daha fazla sayıda Suriyelinin evlerine dönüşünü temin edeceklerini söylemiştir. Cumhurbaşkanımız medeniyetimiz, inancımız, kültürümüz ve değerlerimizde yeri olmayan yabancı düşmanlığına milletimizin ve devletimizin asla izin veremeyeceğini ifade etmiştir" açıklamalarına yer verdi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz şöyle yapmalı devletime sesleniyorum burdan 001 mit police askeriye..göç varsa bizde suriyeye göçelim.hepimiz demiyorum 85 milyonmuyuz.devletimizin denetiminde korumasında 15 milyon insanımız seçilsin ve suriyeye göçürün onlar geliyorsa biz neden o tarafa göçmüyoruz yav çözüm basit nerden kim geliyorsa aynı sayıda bizde gönderelim orda askerimiz korusun orda çoğalalım.devletimiz bunu yapamıyormu.bu imkanı sağlasın göçle gidip çöekelim orda üstler yapalım aileler kuralım.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkedeki Ermeni, Rum ve yahudileri ne zaman göndereceksiniz? Bunlar ülkeye öyle yerleşmişler ve öyle sahiplenmişler ki, bırakın Suriye ve Afganlıları, bizi bile Orta Asya'ya göndermeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • KİMİMBEN...... 1 yıl önce Şikayet Et
    inanalımmı? inanalımmı?
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    halka değil Hakka uyun. halki Hakka uydurun.
    Cevapla
  • erdi 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsine 1 ev, içi dolu dolu 1 dükkan,çift vatandaşlık , sigara başta olmak üzere tüm ürünler 3 te 1 fiyatına daha ne olsun.bğyük ihtimalle vergide yoktur. nede olsa halktan çıkıyor.o savunanlar cebinden verseler ya sıkıyorsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi