Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin süreleri uzatılıyor

SON DAKİKA...Açık cezaevlerindeki hükümlülerin, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 31 Mayıs'ta sona erecek izin süreleri uzatılıyor.

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin süreleri uzatılıyor
Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin süreleri uzatılıyor
GİRİŞ 25.05.2022 22:36 GÜNCELLEME 26.05.2022 04:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi...TBMM Genel Kurulunda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Görüşmelerde, siyasi parti gruplarının ortak imzası ile sunulan önerge ile teklife, açık cezaevlerindeki hükümlülerin 31 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin uzatılmasına ilişkin madde ihdas edildi.

Kabul edilen maddeye göre, Kovid-19 salgınının Türkiye'de görülmüş olması sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbirinden yararlanan hükümlüler, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli sayılacak.

Salgının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 19 kez uzatılabilecek.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu müjde, cinayetten 10-15 hapis alan adam yapılan düzenlemeler yüzünden kapalı cezaevinde sadece bir kaç sene yatıyor, sonra açığa alınıyor, şimdi açıkta da yatmıyor,
    Cevapla
  • memur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede insanın suç işleyesi geliyor.
    Cevapla
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Acilennnn var olan cezaevlerinin en az iki yapılsın. Veya eski boşalan askeri binalar devriye sokulsun. Suça eşit ceza gelsin. Caydırıcı cezalarla gelecek adalett ancak durdurabilir. Yoksa cemiyet mahvoluyor. Cezalar teşvik için sanki
    Cevapla
  • Saadettin gümüş 1 yıl önce Şikayet Et
    Affa karşı olanlar Vergi affından faydalan İmar affından faydalan Ögrenci affından faydalan Trafik ceza affından faydalan Tüm dier aflardan faydalan ses çıkarma sonra Ceza evi affına karşıyım Kimse isteyerek suç işlemez Başınıza gelmeden bilemezsiniz
    Cevapla
  • F b 1 yıl önce Şikayet Et
    Berat ettirin gitsin nasıl olsa adalet zalimden yana mazlumların canı çıksın yeterki suç işleyenler mağdur olmasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar