Annelerin direnişi büyüyor... Diyarbakır’da evlat nöbetine 3 aile daha katıldı

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların annelerinin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki direnişi 997’inci gününde sürerken, Muş ve Batman’dan gelen ailelerin katılımıyla aile sayısı 295 oldu.

Annelerin direnişi büyüyor... Diyarbakır’da evlat nöbetine 3 aile daha katıldı
Annelerin direnişi büyüyor... Diyarbakır’da evlat nöbetine 3 aile daha katıldı
GİRİŞ 26.05.2022 15:16 GÜNCELLEME 26.05.2022 15:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muş’un Varto ilçesinden gelen baba Cemal Han, 2015 yılında henüz 16 yaşındayken arkadaş çevresi tarafından kandırıldığı öne sürülerek götürülen kızı Dilan Han için, yine Muş’tan gelen Mehmet Can Güvenç, 1999 yılında 24 yaşındayken arkadaş çevresi tarafından örgüte götürüldüğü ileri sürülen ağabeyi Mehmet Şah Güven için ve Batman’ın Beşiri ilçesinden gelen anne Yeslibe Toprak, 2021 yılında 21 yaşındayken arkadaş çevresi tarafından örgüte götürüldüğü iddia edilen oğlu Murat Toprak için HDP İl Başkanlığına gelerek 997 gündür evlat nöbetinde olan ailelere katılarak çocuklarına, kardeşlerine dönmeleri için çağrıda bulundu.

“7 SENEDİR NE GECEMİZ, NE DE GÜNDÜZÜMÜZ BELLİ”

Dilan Han’ın babası Cemal Han, kızının 2015 yılında Varto Sağlık Lisesinde kandırılarak götürüldüğünü iddia etti. Baba Han, “Ondan sonra bir haber alamadık. Buradan kızıma çağrıda bulunuyorum. Neredeyse bize bir şekilde ulaşsın. 7 senedir ne gecemiz belli, ne de gündüzümüz belli. Kızımızı istiyoruz. İnşallah kızımız annesini, babasını, kardeşlerini düşünür ve bize döner” dedi.

Murat Toprak’ın annesi Yeslibe Toprak ise kendisi, eşi ve çocuklarının çok perişan olduklarını dile getirdi. Anne Toprak, “Kardeşleri evde ağlıyor. Özellikle küçük kardeşleri ona çok düşkün. Oğlum, Allah rızası için bir haber, iletişime geçsen sesini duyalım en azından. Oğlum, seni çok seviyoruz. Artık gel. Nerede olduğunu bileyim en azından yeter” diye konuştu.


Mehmet Şah Güven’in kardeşi Mehmet Can Güven de 23 senedir ağabeyinden haber alamadıklarını ileri sürdü. Güven, “Ağabeyimi hiç görmedim, onu görmek isterim. Annem, babam hepsi perişan, hala bir umutları var. Ağabeyimi istiyorum. İnşallah o da bizi görür iletişime geçer” şeklinde konuştu.

Aileler, gazetecilere yaptıkları basın açıklamasından ardından evlat nöbetindeki diğer ailelere katıldı.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • NAİL ERDOĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    evlat nöetlerine tüm doğu illeri samimi olarak katılmalı ve seçimde pkk nın partisine oy vermewmeli kürt halkı benim korkum bunlar evlat nöbeti tutar oyuda hdp ye verirse şehitlerimize yazık olur. bu nedenle kürt kardeşlerim uyanık olmalı esas dersi pkk nın partisinde sandıkta vermeli sandık en güçlü silahtır bunlara .inşallah sandık barajında boğulurlar hdp li hainler
    Cevapla
  • İslam 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun pkaka ve destekçileri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri