Yeni harekatla ilgili bomba yorum: Harekatların en büyüğü olacak

Gerçekleştirilmesi beklenen harekatla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, harekatın bugüne kadar yapılan harekatların toplamından daha büyük alanda yapılmasının beklendiğini söyledi.

Yeni harekatla ilgili bomba yorum: Harekatların en büyüğü olacak
Yeni harekatla ilgili bomba yorum: Harekatların en büyüğü olacak
GİRİŞ 27.05.2022 11:47 GÜNCELLEME 27.05.2022 14:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilmesi beklenen yeni harekatla ilgili Habertürk yayınına katılan Abdullah Ağar, çok önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ HAREKAT GÜVENİN TEST ALANI OLACAK

Mehmetçik bir NATO askeridir. NATO askerine kurşun sıkan bir örgütle ilişkisi olan bir ülkeye güven olamaz. İsveç ve Finlandiya neden bizimle birlikte PKK'ya karşı mücadele etmiyor. Neden NATO askerinin yanında durmuyor. Büyük bir sorun var ortada. 

Bugün bu sorunları konuşmaya başlamamızın nedeni Ukrayna savaşının gerçekleri gün yüzüne çıkarması. Türkiye'nin jeopolitik değerinin anlaşılması. 

Türkiye aktif tarafsızlık uygulayınca bir oluşum kendini gösterdi. Bu evrede düzelttik düzelttik, jeopolitik değerinin silikleştiği evreye geri dönersek, ben derim ki geçmiş olsun. Burada sonuna kadar zorlamak zorundayız. Bunun test alanıdır Suriye'ye yapılacak olan harekat. 

DAHA ÖNCE YAPILAN HAREKATLARIN TOPLAMINDAN DAHA BÜYÜK

Nereye kadar kaybedeceğiz. Sürekli kaybediyoruz. NATO üyesiyiz ve bize uygulanan stratejilir yuzunden sureklı kaybediyoruz. Terör yüzünden kaybedilen insanların bedelini kimse ödeyemez.

Eğer biz bugün güveni tesis edemezsek bir zarar göreceğiz. Ama Atlantik bin zarar görecek. 

Bu yapılan harekat soruyu da bir çözüme götürecektir. Bir kilit var. Bu kilidin kırılması lazım. 

Şuana kadar 8 bin 200 km, şu an yapılması beklenen harekatın alanı 9 bin küsür kilometrekare. Daha önceki harekatlardan daha büyük bir alan. 

Suriye'nin parçalanmasını istemiyoruz. Eğer bir Suriye parçalanacaksa, bu ihtimal üzerinden kendimize kıyı güvenliği oluşturmak zorundayız. İran bugün Rusya'nın boşalttığı alanlara girerken yapmış olduğu hamlelerin ne anlama geldiğini biliyoruz. 

Eğer Suriye'de çözüm arayışı varsa bu tarihi bir fırsatla kendini göstermeli. 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Olabilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fırat’ın Batısına girersek fazla problem çıkmaz ama Fırat’ın Doğusuna girmek için ABD’de Trump hükumetinin iktidara gelmesini bekleyelim. Çünkü Fırat’ın Batısına girdiğimizde Biden hükumeti ‘Türkiye ABD askerlerine saldırıyor.’ diye ortalığı ayağa kaldırıp Yunanistan üzerinden saldırabilirler. Biden’ın içimizdeki işbirlikçileri hep bir ağızdan Suriyelilerin gönderilmesi için halkı tahrik edip hükumeti bu harekâta zorladılar. Türkiye’yi NATO’dan çıkarmak isteyen ABD, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesini veto etmemizi bahane ediyor. Rusya Kırım’ı aldığında ABD’den ses çıkmamıştı. Yine öyle kolay olacağını sanan Rusya, Kiev’e girdiğinde dünya karşısına dikildi. Bize de böyle yapabilirler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet Fırat'ın Batısında sorun çıkmaz ama Fırat'ın Doğusu biraz düşündürücü.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan musul kerkük yani misak ı milli sınırları alınmadan bize rahat yok.Mecburiyetten eninde sonunda bu geçekleşecek inş. ABD ve Rusya ortadoğuda olmasaydı çoktan milli sınırlar alınmıştı.
    Cevapla
  • Hakkat mı? 1 yıl önce Şikayet Et
    O ikisi de Suriye'de değil.!
    Cevapla
  • Fahrettin Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin, ordumuzu ve mehmetçiklerimizi korusun. Bu harekat için çok doğru bir zaman Ukrayna-Rusya, NATO derken kimse Türkiye'ye bir şey diyemez.
    Cevapla
  • Ahmett 1 yıl önce Şikayet Et
    Rakka ve Tabka barajı alınmassa strateji eksik olur...
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ABD, Türkiye'ye vermediği LAV(Gelişmiş Tank Savar) silahını terörist PKK'ya veriyor, buradan bile Türkiye'ye karşı neler planladıklarını kurmak istedikleri teröristan devleti projesini anlamak gayet kolay. Bu teröristan resmi devlet yapılmadan önce Türkiye, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'a yıldırım operasyonları yapıp oraları ilhak etmeli, zaten Misak-ı Milli sınırları içinde, 40 yıldır bize verilen terör ve savaş tazminatı olarak bile oraları ilhak etmeliyiz böylece Türkiye'nin enerji sorunu çözülür. Bizim hakkımızı terörist eşkıyalar yiyor ve yine bize saldırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü