Bursa'da T2 tramvay hattı test sürüşleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘raylı sistemi kentin kuzeyi ile buluşturacak’ projesi olan T2 tramvay hattının ilk test sürüşü başarıyla tamamlandı.

Bursa'da T2 tramvay hattı test sürüşleri başladı
Bursa'da T2 tramvay hattı test sürüşleri başladı
GİRİŞ 28.05.2022 11:44 GÜNCELLEME 28.05.2022 12:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kenti demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda projelendirdiği Kent Meydanı-Terminal tramvay hattında artık sona gelindi.

Toplam 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattının T1 hattına entegrasyonu ile Heykel–Terminal arası raylarla birbirine bağlanırken, hatta gabari testi yapıldı.

DEMİR AĞLARLA ÖRÜYOR

Sabah saatlerinde Kültürpark içindeki Tramvay Bakım Merkezi’nden hareket eden test vagonu; Stadyum Caddesi, Altıparmak, Heykel, İnönü ve Uluyol Caddesi üzerinde normal seyrini tamamlayarak, Kent Meydanı durağında yeni hatta giriş yaptı.

Hat üzerinde anlık ölçüm ve kontrollerin yapılması nedeniyle tramvay saatte 5 kilometre hızla ilerlerken, trafik ekipleri tarafından da yol geçişlerinde güvenlik önlemleri alındı.

TEST SÜRÜŞÜ TAMAMLANDI

Özellikle durak giriş ve çıkışlarında hassas ölçümler yapılırken; T2 hattındaki ilk test sürüşü, tramvayın sorunsuz şekilde terminale ulaşması ile tamamlandı.

Gidiş güzergahında sorun yaşanmazken, ekipler aynı titizlikle dönüş güzergahı için de test sürüşünü gerçekleştirdi.

Yetkililer, T2 hattındaki yolculu seferlere ise bütün test sürüşlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından başlanacağını kaydetti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ahmet kalanoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    demırtas san.bolgesıne kırseydı 1 0 bın isci de yararlanırdı.
    Cevapla
  • kaan kaan bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    cok sukur
    Cevapla
  • GAMLI BAYKUŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun,amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi