Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor: Başkan Erdoğan ilk fidanı dikti

İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı'nda yüz binlerce kişi akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ni de gerçekleştirdi.

GİRİŞ 29.05.2022 16:56 GÜNCELLEME 29.05.2022 17:44
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İstanbul'un Fethinin 569. yılı coşkuyla kutlanıyor. Atatürk Havalimanı'nda Fetih kutlamalarına yoğun ilgi gerçekleşti. 1 milyona yakın vatandaşın gelmesi beklenen tören alanında boş yer kalmadı.

ERDOĞAN İLK FİDANI DİKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli tören alanına geldi. 

Fetih kutlamalarıyla birlikte Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmiş oldu.

SOLOTÜRK'TEN NEFES KESEN GÖSTERİ

SOLOTÜRK ekibi yüz binlerce katılımcıya şov yapmaya devam ediyor. Akrobatik hareketlerle katılımcıları büyüleyen SOLOTÜRK dünyada eşi benzeri olmayan hareketlerini sergiledi. 

145 BİN 300 AĞAÇ DİKİLECEK

Bahçede 350 yıllık zeytin ağacı ve 40-50 yıllık ağaçlar da yer alıyor. İşçiler fidan dikim töreni için alanı temizlemeye, çiçekleri ve toprağı düzenlemeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı'na yapılacak ve 5 milyon 61 bin metrekarelik alana kurulacak olan Millet Bahçesi'ne 145 bin 300 ağaç dikilmesi planlanıyor.

İLK ETABININ 2023 MAYIS'INDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Millet Bahçesi'nde tüm bahçeyi boylu boyunca geçen bir dere yer alacak. İbreli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla dört mevsim yeşil kalacak. Etkinlik Çayırı, 28 bin kişi kapasitesiyle büyük ve toplu etkinliklere ev sahipliği yapacak.

2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek. 10 bin metrekarelik alanda 7 farklı konseptte çocuk oyun alanları yapılacak. Buradaki tüm peronlar, hangarlar ve binalar kalacak, restore edilecek ve bu binalarda ulusal ve uluslararası fuarlar ve sergiler düzenlenecek.

Gençler için yazılım üretecekleri bilim merkezi oluşturulacak. Olası bir afet durumunda İstanbul’un afet toplanma alanı, deprem toplanma alanı da yine burası olacak. İlk etabın 2023 Mayıs'ında açılması planlanıyor.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 66
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet istisnasız herşeye karşı namaza karşı oruca karşı ahlaka karşı edebe karşı çalışmaya karşı milliliğe karşılar bunlar KARŞI GURUBUNDAN ÇOOK KARŞILARDALAR SINIRLARIMIZIN ÖTELERİNDE.
    Cevapla
  • Turgut Öztan 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • ay-han 1 yıl önce Şikayet Et
    Vaybe dün ağaçlar yıkılıyor diye terör oluşturanlar ,bugün ağaç dikiliyor diye terör yapıyorlar. Akkılı olun diyede işte böyle devasa bi gösteri yapılıyor ki unutmasınlar 15 temmuzu. Aklınızı alırız lan hainler ,arkanızdaki asker desteği yok artık.hadin bire bir kana kan erkekseniz çıkın hain ler
    Cevapla
  • İstanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana hayırlı günler göstersin reis hep arkandayiz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da muhalefete kapak olsun reis bunlara inat seninleyiz yeter ki dik dur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"