Mahalle sakinlerinin dikkati 5 çocuğu ölümden kurtardı

Osmaniye’de bir evde çıkan yangını fark eden mahalle sakinleri olası facianın önüne geçti. İçerde mahsur kalan ve dumandan etkilenen 5 çocuk mahalle sakinleri tarafından evin kapısı kırılarak kurtarıldı.

Mahalle sakinlerinin dikkati 5 çocuğu ölümden kurtardı
Mahalle sakinlerinin dikkati 5 çocuğu ölümden kurtardı
GİRİŞ 30.05.2022 01:22 GÜNCELLEME 30.05.2022 01:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Olay, Cumhuriyet Mahallesi 1551 Sokak’ta bulunun bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Suriye uyruklu ailenin yaşadığı evden dumanlar yükseldiğini fark eden mahalle sakinleri durumu 112 Acil Komuta Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese sağlık, polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin gelmesini bekleyen mahalle sakinleri bu sırada içerde çocukların olduğunu öğrendi.

Bunun üzerine evin kapısını kıran vatandaşlar yangın nedeniyle içerde oluşan dumandan etkilenen 5 çocuğu dışarıya çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince içerde tutuşan perde ve çekyat söndürülürken sağlık ekipleri de dumandan etkilenen çocuklara müdahale etti. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan çocuklar Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın görgü şahitlerinden mahalle sakini bir kadın, “Büyük kıza sordum. Yangın pervaneden çıktı diyor da evin elektriğini ben kestim. Elektrik vardı. Öyle bir şey olsa elektrik yanmazdı. Sanırım çakmakla çekyatı yakmışlar. Baktım vantilatörde siyahlıkta yoktu” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 3
  • Yorgun Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    elekltrikle çalışan bi alet arıza yapınca hemen elektrikler kesilir diye bi garantiniz yok, panodaki sigortalar uyumlu olmayabilir, sigorta bozuk olabilir, daha bi sürü faktör var, şüphelendiğiniz durumda sayacın ordaki sigortaları hemen kapatın.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    evin kapısı kırılıp içeri girildiği için haneye tecavüzden yargılanmazlarsa iyi. malum bizdeki bu hakimler savcılar varken her şey beklerim ben.
    Cevapla
  • Ali AydıN. 1 yıl önce Şikayet Et
    malesef haklısın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir