DGS geç başvuru işlemi başladı! DGS ücreti ne kadar, nasıl yatırılır?

Dikey Geçiş Sınavı için başvurular geç başvuru işlemi 13 - 23 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. ÖSYM, başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru tarihini 31 Mayıs olarak açıkladı. Peki DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS geç başvuru işlemi başladı! DGS ücreti ne kadar, nasıl yatırılır?
DGS geç başvuru işlemi başladı! DGS ücreti ne kadar, nasıl yatırılır?
GİRİŞ 31.05.2022 08:40 GÜNCELLEME 31.05.2022 08:54

Temmuz ayında düzenlenecek olan Dikey Geçiş Sınavı için geç başvuru sayfası açılacak. 13 - 23 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapamayan adaylar için son şans olacak. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak alınacak. Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Normal dönemde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ücreti 190,00 TL olarak belirlenmişti. DGS çeç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı hâlde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir. Geç başvuru gününde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

SON GÜN 31 MAYIS

DGS geç başvuruları 31 Mayıs tarihinde yapılacak. Sınav ücretinin de aynı gün ödenmesi gerekiyor. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ücret geç başvuru günlerinde Türkiye saatiyle 23.59’a kadar ödenmelidir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'